uitgelicht

Ontvang een gratis geveltuintje!


Het voorjaar staat voor de deur! Staat jouw huis direct aan een stoep en wil je graag meer groen om je heen? Dan kun je nu een gratis geveltuintje aanvragen.

Dit zijn geveltuintjes

Gemeente Oisterwijk wil bijdragen aan een beter klimaat en daarom leggen zij gratis geveltuintjes aan in onze gemeente. Geveltuintjes zorgen ervoor dat regenwater beter weg kan lopen tijdens zware regenbuien. Ook dragen ze bij aan meer natuur in de wijken. De gemeente haalt de tegels eruit en ze doen tuinaarde in jouw geveltuintje. Je zorgt zelf voor de planten. Het biodiversiteitsteam geeft je hierbij advies.

Aanmelden
Wil jij ook een geveltuintje? Of wil je samen met jouw buren of buurt een geveltuintje aan laten leggen? Kijk op onze website www.oisterwijk.nl/geveltuin voor de voorwaarden. Aanvragen doe je door een mail te sturen naar gemeente@oisterwijk.nl. Zet in het onderwerp “Geveltuintje 2023” met daarbij je naam, adres, telefoonnummer en een situatieomschrijving/foto/tekening van het gewenste tuintje. Wacht niet te lang. Dan hebben de stratenmakers jouw geveltuin nog dit voorjaar klaar. En zet je zelf de bloemetjes buiten!