Care Inn

Oisterwijk herdenkt op 4 mei tijdens de Nationale Dodenherdenking


Ieder jaar is op 4 mei de Nationale Dodenherdenking. Ook de gemeente Oisterwijk herdenkt. Het gemeentebestuur nodigt je uit voor de herdenkingsbijeenkomst.

“Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.” – Officieel memorandum, het gedenkschrift voor de Nationale Herdenking.

 

Herdenking bij het oorlogsmonument in Oisterwijk (Bron:  Lovo)

Voor iedereen die, op welke manier dan ook, bij oorlog betrokken is geweest en voor iedereen die zich daarbij betrokken voelt, geeft de dodenherdenking de gelegenheid om een moment stil te staan bij dat wat in het verleden is gebeurd. Deze wordt gehouden op donderdagavond 4 mei om 17.45 met een requiem in de H. Joanneskerk aan De Lind in Oisterwijk. De kerk is open vanaf 17.15 uur. Toegang tot de uitvoering is gratis. Je moet wel uiterlijk 30 april reserveren. Stuur voor kaartjes een mail naar herdenkingsconcertoisterwijk@kpnmail.nl. De uitvoering van het Requiem duurt tot ongeveer 19.10 uur.

Voor de volgende programma onderdelen hoeft u zich niet aan te melden:

  • 19.20 uur stille tocht vanaf de H. Joanneskerk naar bevrijdingsmonument

Aansluitend:

  • Herdenkingsplechtigheid bij het bevrijdingsmonument in Oisterwijk
  • Kranslegging
  • Samenkomst in het raadhuis en gelegenheid tot napraten

Kranslegging

Elk jaar doen verschillende besturen mee aan de kranslegging. Wanneer je namens of met het bestuur van jouw organisatie of vereniging een krans bij het monument wilt leggen, neem dan uiterlijk 16 april contact op met Esther Tol, ceremoniemeester tijdens de 4 mei-viering. Bel (013) 529 13 11 of mail esther.tol@oisterwijk.nl. 

Stille Tocht

Het 4 mei-comité vraagt inwoners, de horecaondernemers en bezoekers van het centrum van Oisterwijk, om er samen voor te zorgen dat de stille tocht en de herdenkingsplechtigheid bij het bevrijdingsmonument ongestoord kunnen plaatsvinden.

Informatie

Wil je meer weten over deze herdenkingsbijeenkomst? Neem contact op met Esther Tol van de gemeente Oisterwijk via (013) 529 13 11 of esther.tol@oisterwijk.nl.