Care Inn

Johannes Passion met Zuid-Nederlands Kamerkoor op Palmzondag in Petruskerk Oisterwijk


Ook in 2023 organiseert de Stichting Petrusconcerten Oisterwijk weer een uitvoering van het lijdensverhaal, getoonzet door J.S. Bach.

Het Zuid Nederlands kamerkoor (Foto: Remie Fotografie).

Dit jaar geen Matthäus Passion, maar de Johannes Passion, ook van Bach. Die doet in muzikaal opzicht zeker niet onder voor “de Matthäus”, maar is in tijdsduur wel wat korter.

‘Voor 2023 hebben wij – en daar zijn we best blij mee – over de uitvoering afspraken kunnen maken met regionale uitvoerenden,’aldus de organisatie. Het Zuid Nederlands Kamerkoor, orkest Florilegium Musicum en een gerenommeerde solistencast met onder andere Kathelijn van Dongen uit Oisterwijk, komen veelal uit onze eigen regio. Ook in 2023 zal de uitvoering weer plaatsvinden op palmzondag. Dat is 2 april 2023, om 15.00 uur in de sfeervolle Petruskerk in Oisterwijk.

Een van de eerdere concerten in de mooie Petruskerk in Oisterwijk (Foto: Frans Vermeer).

Dit bekende meesterwerk van Johann Sebastian Bach (1685-1750) wordt in zijn geheel uitgevoerd. Er wordt gemusiceerd in een authentieke bezetting met barokinstrumenten waardoor deze muziek fraai tot uiting komt. Het concert wordt geleid door dirigent Rowan van der Westen. Het Zuid Nederlands Kamerkoor bestaat al ruim vijftig jaar. Het koor zingt vanuit een breed repertoire, waarbij het accent ligt bij klassieke koormuziek op hoog niveau.

De entreeprijs is € 35,00. Dit is inclusief: koffie/thee in de pauze en programmaboekje. Voor meer gegevens over dit unieke concert en de kaartverkoop kijkt u op Petrusconcerten-oisterwijk.nl Verkooppunt voor de contante verkoop is Boekhandel Oisterwijk.