Care Inn

Brunel Solar Team bezoekt Durendael met oud leerlingen


Afgelopen vrijdag was het Brunel Solar Team met enkele zonneauto’s op bezoek bij 2 College Durendael in Oisterwijk. Daar waren onder andere Jort Simons (Oisterwijker en voormalig student van Maurick in Vught) en Tim van Baast (voormalig student 2 College Durendael) aanwezig om leerlingen alles te vertellen over de techniek, duurzaamheid en de uitdagingen die het team aangaat.

Enkele leden van het Brunel Solar Team op bezoek in Oisterwijk (Foto: Karel Verkerk – LOV).

Tim: ‘Toen ik zelf in groep acht zat zag ik het Brunel Solar Team op het Jeugdjournaal. Nu ben ik zelf lid van het team. Ik wil graag jongeren inspireren om het belang in te zien van een duurzame toekomst. Dit is natuurlijk het allerleukst om te vertellen op mijn oude middelbare school, daar waar mijn liefde voor techniek is ontstaan!’ Het Brunel Solar Team bestaat uit 18 studenten van de TU Delft. Ze ontwerpen elk jaar een nieuwe zonneauto. Daarmee doen ze mee aan races zoals het WK zonneracen in Australië.

Tijdens het bezoek kregen de leerlingen van Durendael uitleg hoe een zonneauto wordt gebouwd en hoe die werkt. Daarna kregen de kinderen de kans om de meegebrachte zonneracer Nuna Phoenix van dichtbij te bekijken.

Het team zal dit jaar weer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge, wat geldt als het WK zonneracen. De race in Australië wordt om het jaar gehouden en teams uit de hele wereld verschijnen met zelfgebouwde zonneauto’s aan de start. De 3000 kilometer lange route voert dwars door de Australische outback. Het Brunel Solar Team werd al zeven keer kampioen en is dit jaar vastberaden om de beker mee naar huis te nemen.