uitgelicht

Alzheimer Café Oisterwijk over levenseinde en rouw bij dementie


De volgende Alzheimer Café bijeenkomst staat gepland op dinsdag 21 maart. Het thema dat besproken wordt is ‘Levenseinde en rouw bij dementie’.

Gastspreker is Iris Rens, casemanager dementie. Bij dementie begint afscheid nemen en rouwen al lang voordat er sprake is van het levenseinde. Een voortdurende opeenstapeling van verschillende soorten verlies. Voor jezelf als het je overkomt, voor jou als naaste of als andere betrokkene. Beetje bij beetje wordt er afscheid genomen van de persoon die iemand ooit was. Wat kun je tegenkomen in het rouwproces en hoe kun je er mee om gaan? Uiteraard is er naast het bespreken van deze vragen ook volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Kom luisteren en meepraten bij het Alzheimercafé

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen wat de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die de aanwezigen elkaar geven is van zeer grote waarde, en de aanwezigen gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis.

Inloop vanaf 19.30 uur. Duur programma van 20.00 – 22.00 uur. Locatie De Coppele, Prunusstraat 69, Oisterwijk. Aanmelden is niet nodig.

 Meer over dementievriendelijk Oisterwijk

DTZ logo low