uitgelicht

Wijkcentrum Pannenschuur krijgt een jeugdhonk


Gemeente Oisterwijk is van plan om een jongerendaccommodatie te realiseren in het wijkgebouw in de wijk Pannenschuur.

Voorheen een opvanglocatie voor kinderen in de Pannenschuur (Bron: Facebook Kinderdagverblijf ’t Pannenschuurtje).

Op 7 maart om 19.00 uur organiseert de gemeente een informatieavond voor omwonenden en betrokkenen in het wijkcentrum. Aanmelden voor aanwezigheid kan tot 2 maart via margit.bouman@oisterwijk.nl onder vermelding van ‘Informatiebijeenkomst wijkcentrum Pannenschuur’.

De gemeenteraad heeft eerder aan het college (burgemeester en wethouders) gevraagd een vaste plek te realiseren voor jongeren in onze gemeente, en gaat dat doen in een leegstaand deel van het wijkgebouw. Het betreft hier de plek waar voorheen een kinderopvang was. Jongeren kunnen hier terecht voor ontspanning, om elkaar te ontmoeten, te studeren en om talenten te ontwikkelen. Maatschappelijke partners kunnen op een laagdrempelige manier voorlichting en ondersteuning bieden.

Wat de aard en omvang zal worden, hoeveel en hoe vaak jongeren hier aanwezig zijn, en of er eventuele overlast verwacht wordt door/voor de omgeving, is nog niet bekend; mogelijk dat dit tijdens de informatiebijeenkomst duidelijk wordt.

Het gebouw dat dienst gaat doen als jongerenlocatie. Linksachter de hoogbouw bij het winkelcentrum; rechts het parkeerterrein achter het wijkcentrum (Bron: Google Maps)