themake

Maartje van Dijck wint zilver op Zuid-Nederlands Kampioenschap

Maartje van Dijck van Schaatsclub De Vennen in Moergestel is op zaterdagavond 4 februari in Tilburg tweede geworden tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor meisjes Pupillen-A. Zoé van de Laar werd hier zevende bij de meisjes Pupillen-C-B. Op dezelfde avond deden Tom van Dijck en Jan op ’t Hoog in Eindhoven goede zaken tijdens de elfde wedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie.

Maartje van Dijck won de zilveren medaille tijdens het ZNK (Foto: Jeroen Happel)

Het Pupillenkampioenschap van de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland werd verreden over de afstanden 300 en 500 meter. Bij de meisjes Pupillen-A was Martha Trude Brehmer van IJsclub Tilburg op beide afstanden oppermachtig, maar de strijd om de overige medailles was des te spannender. Maartje van Dijck veroverde de zilveren medaille door met een persoonlijk record in 32.37 op de 300 meter en 52.35 op de 500 meter twee keer de snelste tijd te rijden. De verschillen met de andere meisjes in de top vijf waren echter bijzonder klein. Op de 300 meter was Maartje zelfs slechts 0.01 seconde sneller dan Hilde Venemans van IJsclub Eindhoven. Zoé van de Laar eindigde met 39.75 op de 300 meter en 1:08.68 op de 500 meter op een keurige zevende plaats in het eindklassement van de categorie meisjes Pupillen-C-B.

Tom van Dijck en Jan op ’t Hoog namen in Eindhoven deel aan de elfde wedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie. In de wedstrijd over zestig ronden reed Tom weer bijzonder sterk en dankzij een supersnelle eindsprint ging hij in de categorie heren C2 zelfs als winnaar over de finish. Door de punten die Tom met deze overwinning verdiende, staat hij nu stevig op de tweede plaats in het tussenklassement van de competitie. Ook Jan op ’t Hoog deed in Eindhoven goede zaken voor het klassement van de marathoncompetitie. Met zijn vierde plaats bij de Masters-2 behaalde Jan zijn hoogste klassering van dit seizoen en staat hij nu op de zevende plaats in het tussenklassement.