Care Inn

Dode bij ernstig ongeval met vrachtwagen op A58 bij Moergestel (Update)


Op de A58 bij Moergestel heeft vrijdagmiddag rond 13.30 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een man van 68 is overleden.

De aangereden man bestuurde een auto met aanhanger, daarop een stapel hout (Foto: Toby de Kort).

Een vrachtwagen uit Hongarije is in botsing gekomen met een auto met aanhanger. De vrachtwagen is tegen de vangrail en in de berm terecht gekomen. De ravage is flink (zie afbeelding Rijkswaterstaat). De brandweer uit Moergestel, Tilburg en Berkel-Enschot, meerdere politiewagens, drie ambulances en de wegbeheerder van Rijkswaterstaat zijn ter plaatse. Er is ook een traumahelikopter op de snelweg geland.

Helaas is een van de betrokkenen bij het ongeval overleden. Volgens de politie stond de auto met aanhanger stil op de vluchtstrook, de bestuurder liep daarbuiten. Een vrachtwagen kwam daarna met de man in aanraking. De andere inzittende van de auto, en de vrachtwagenchauffeur kwamen met de schrik vrij. De politie doet onderzoek naar de toedracht. De weg blijft tijdens dit onderzoek gesloten voor het verkeer. Politieonderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

De A58 is van Tilburg richting Eindhoven afgesloten. In beide richtingen zijn lange files ontstaan. Ook rondom Tilburg en vanaf Eindhoven bij Oirschot loopt het verkeer flinke vertraging op. De verwachting is dat het een aantal uren zal duren voordat de weg weer vrij is. Ook op de N65 is het druk, mede vanwege een omleiding. De A58 werd bij knooppunt De Baars/ Tilburg afgesloten. De weg zal vanwege onderzoek, berging en herstel tot laat in de avond dicht blijven.

Ook de omleiding via N65 is vrijdagmiddag vanwege een ongeval bij Vught afgesloten!

Aanvulling:

Uit politie onderzoek blijkt dat het slachtoffer tijdens de aanrijding bij de aanhanger achter zijn stilstaande auto stond. De vrachtwagenchauffeur, een 57-jarige man uit Hongarije, is aangehouden. De politie gaat met hem in verhoor.

 

 

 

De vrachtwagen kwam in de berm terecht (Foto: Toby de Kort).

Flinke schade bij aanrijding op A58 bij Moergestel (Foto: Toby de Kort).

De ravage is duidelijk te zien op de camera van Rijkswaterstaat.