Care Inn

Geld besparen met zakelijk leasen: 3 tips *


Het is voor de meeste ondernemers niet gemakkelijk geweest de afgelopen jaren. Eerst de coronacrisis en toen de torenhoge inflatie. Dit maakt dat veel bedrijven zoekende zijn naar manieren om te besparen. Hun kosten zo laag mogelijk te houden. Natuurlijk zullen er altijd kosten blijven die onvermijdelijk zijn. Zo ook als het gaat om de leasekosten. Vervoer is immers onmisbaar. Wanneer je echter niet op de kosten let, kan zakelijk leasen flink in de papieren lopen. Maar dat moet toch ook anders kunnen?


Jazeker! Zakelijk leasen kan namelijk ook erg voordelig zijn. Maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Door de juiste beslissingen te maken, kun je enorm veel geld besparen. Ben jij toe aan een nieuw leasecontract en wil je in deze tijden niet teveel kwijt zijn? Maak dan gebruik van de volgende drie tips en bespaar eenvoudig extra geld.

1.      De juiste looptijd

Denk goed na over de looptijd van het leasecontract. Je bent doorgaans goedkoper als je voor een langer looptermijn kiest. Maar is dit op de lange termijn ook verstandig? Bedenk goed dat de situatie momenteel erg onzeker kan zijn. Ben je niet zeker van de financiële situatie van jouw onderneming? Of ervaar je angsten voor de toekomst? Dan beschik je over meer flexibiliteit wanneer je voor een kortere looptijd kiest.

Gelukkig heb je bij de meeste leasemaatschappijen alle vrijheid om een geschikte looptijd te kiezen. Deze variëren meestal van 24 tot 60 maanden. Dit kan echter per leasemaatschappij anders zijn, dus het kan zeker geen kwaad om hier eens extra research naar te doen.

Heb je een auto nodig op de korte termijn, maar weet je niet zeker of je deze echt langdurig in gebruik wilt hebben? Dan is shortlease wellicht ook nog een optie. Hierbij beschik je over een flexibel contract die bijna maandelijks opzegbaar is. Houd er wel rekening mee dat deze leasevorm maandelijks wat duurder is, dus kies deze echt enkel wanneer je over een grotere mate van flexibiliteit wil beschikken.

Bespaar geld met je leaseauto (Bron: Unsplash.com)

2.      Occasion rijden

Een van de grote voordelen van leasen is dat je altijd een nieuwe auto rijdt. Maar is dat ook echt nodig? Je kunt tegenwoordig er namelijk ook voor kiezen om een occasion te rijden. De leasemaatschappij garandeert dan nog altijd een betrouwbare en kwalitatieve auto, maar je betaalt hier wel een stuk minder voor. Bovendien geniet je hierbij meestal ook van een kortere contractduur.

Wees niet bang voor onverwachte kosten, want ook nu geldt dat deze voor rekening van de leasemaatschappij zijn.

3.      Kleiner model

Loopt je huidige leasecontract bijna af? En was je heel tevreden, maar vond je het toch maandelijks te veel geld? Dan zou je er ook voor kiezen om in het vervolg voor een kleiner model te gaan. Bedenk goed of het formaat van je huidige auto echt van pas is gekomen. Heb je al die ruimte echt nodig of zou een kleine auto ook volstaan?

 

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer