Care Inn

Nog meer defecte straatverlichting in Oisterwijk met veel klachten


Juist in de donkere maanden, is het extra vervelend als straatverlichting uitvalt. Als delen van straten zonder verlichting komen, vraagt dat om enige spoed. Helaas moest Gemeente Oisterwijk enkele weken terug al erkennen dat ze het niet snel opgelost krijgen.

Enexis zorgt voor de stroomkabels in de grond (Foto ter illustratie: Rick Denissen)

Inwoners hebben vorige maand bij de gemeente gemeld dat de straatverlichting bij de KVL is uitgevallen. Niet één of enkele lampen, maar hele straten en delen daarvan. Dit was toen al enkele weken het geval. Nadien kwamen er steeds meer klachten; ook uit andere delen van Oisterwijk. Zo blijkt ook deze week als bewoners uit de wijk Pannenschuur klagen over uitval van de verlichting in de straat.

Gemeente Oisterwijk is als wegbeheerder en eigenaar van de openbare ruimte verantwoordelijk voor het beheer van de straatverlichting. Die straatverlichting is aangesloten op kabelwerk van Enexis. Volgens de gemeente zitten er op diverse plekken storingen in die installatie. Vanwege personeelstekort is herstel eerder uitgesteld. Naar verwachting zal dit media januari alsnog worden opgepakt. Een aantal inwoners heeft gevraagd om noodverlichting, maar daar is zover bekend nog geen gehoor aan gegeven.

Klachten  kunnen worden doorgegeven via de Fixi-app (klik hier), of bel met de gemeente via 013-5291311 voor vragen over de afhandeling.