ondernemers

Glascentrale bespaart voor bijna 27.000 kilo aan CO2


Ze hebben niet alleen een duurzaam pand; met hun glasinzameling ven specifiek vlakglas, het glas dat in uw ramen zit, bespaart de Glascentrale ook enorm op de CO2 door hergebruik van oud glas.

De Glascentrale in Tilburg

De Glascentrale (klik!) heeft in 2022 maar liefst 230,4 ton vlakglas ingezameld. Ofwel 230.000 kilo! Dit heeft geresulteerd in een CO2 besparing van 26.726,4 kilogram. Die besparing ontstaat door het toevoegen van het oude glas aan de glasovens. Dit maakt een lager smeltpunt van het glas mogelijk, omdat deze oude glasscherven alleen maar week hoeven te worden. De oven hoeft dus minder hard te stoken, dat kost minder energie en dus minder co2 uitstoot.

Doe mee!
Uiteraard is het voor de medewerkers van de glascentrale normaal om het oude glas bij vervanging mee af te voeren en te recyclen. Maar ook u kunt meehelpen aan deze besparing! De Glascentrale is namelijk al jaren een inzamelpunt voor vlakglas. Hieronder treft u een tabel aan wat wel en niet in de glasbak mag. Dat kan als u glas komt afhalen, laat plaatsen, of zelf nog ergens glas heeft staan. Ook kan glas worden ingeleverd bij de lokale milieustraat. Denk wel altijd aan uw veiligheid en volg lokaal de veiligheidsinstructies op!