The Make

Oisterwijk met Haaren alweer op landelijke televisie met goed doel voor carnaval (+ Film)


Uiteraard kwam het nieuws op onze website al voorbij, vorige week waren ze bij Radio 1, daarna mocht Omroep Brabant er over vertellen, en ook SBS 6 kon er niet omheen dat ze in Oisterwijk heel goed bezig zijn!

D’n Dol gaat omhoog bij de start van Carnaval in Oisterwijk, en dan kan iedereen meedoen! (Foto: LOVO)

De hulporganisatie Sociaal Huis Oisterwijk , met tegenwoordig hun fysieke vestiging in het voormalige gemeentehuis van Haaren, organiseert op diverse vlakken acties voor mensen in onze samenleving die wat minder te besteden hebben, of op een andere manier een extra steuntje kunnen gebruiken. Zo werd tijdens de corona-lockdown extra ingezet op voorkomen van eenzaamheid, zijn er regelmatig ontmoetingen voor alleenstaande ouderen, kunnen meisjes en vrouwen er terecht voor gratis menstruatieproducten, wordt kleding opgeknapt door de vrijwillige naaisters, samen met de ANWB worden fietsen geregeld, en er zijn verjaardagscadeautjes beschikbaar zodat ieder kind een leuke verjaardag kan hebben…

Nee, dit is niet alles, het is eenvoudigweg teveel om op te noemen.

Carnaval

Afgelopen weken is de organisatie begonnen met het inzamelen van carnavalskleding voor kinderen. Verkleedkleren, leuke pakjes, zodat alle kinderen in onze gemeente met een vrolijk uitgedoste verschijning naar het schoolfeest, de optocht of bijvoorbeeld Tiliander kunnen. Die actie bleef niet onopgemerkt, en behaalde naast het lokale nieuws (klik), regionaal ook landelijk nieuws (klik). En tot slot was de actie bij SBS 6 te zien, daarvan hieronder een video:

Onze collega’s van ‘Heel Oisterwijk in een groep…’ (klik)  zetten regelmatig uitzendingen voor ons op Facebook, zo kunnen we samen delen!