ondernemers

Film en boek over de moord op de 10-jarige Ria


Dossier De Kindervriend, een film en boek, verschijnen komend voorjaar uit de pen van historicus Ad van den oord en de filmmakers van Oisterwijk in Beeld. Na lang en gedegen onderzoek, worden nieuwe onthulling verwacht in deze treurige zaak ui 1941.

Uit het ‘Dossier de Kindervriend’.

15 augustus 1941 begint als een feestdag in katholiek Brabant. Ook voor de Tilburgse familie Pagie. Maar schijn bedriegt. Hun dochtertje Ria blijkt die avond spoorloos. Ze is voor het laatst gezien in een winkeltje waar ze snoep kocht voor een dubbeltje. Politie en buren zoeken tevergeefs. De angst en onzekerheid nemen toe. Precies een week later keert ook de 13-jarig Rotterdamse Annie Remken niet terug op haar vakantieadres in de Oisterwijkse bossen.

Houden deze verdwijningen verband met elkaar? Het antwoord op die vraag wordt gegeven in de film ‘Dossier De Kindervriend’, een nieuwe productie van Oisterwijk in Beeld. In deze film volgt de camera de zoektocht van inspecteur Stevens. Op zoek naar de waarheid wordt het mysterie stapje voor stapje ontrafeld. ‘Een plot met bizarre wendingen,’ zo beloven de makers ons. De film is te zien op 13 april, om 20.30 uur in Tiliander.

Boek
Tegelijk met zijn onderzoek voor de filmdocumentaire schreef historisch onderzoeker Ad van den Oord een prettig leesbaar boek over de dramatische gebeurtenissen, met daarin veel gedetailleerde informatie. Hij raadpleegde hiervoor tal van niet eerder toegankelijke archieven in het hele land. Het geeft een ontluisterend beeld van een man die zich voordeed als een kindervriend.

Voor entree en boekbestelling klik hier en bestel via de website van Tiliander.