ondernemers

Druk weekend voor schaatsers De Vennen Moergestel

Met wedstrijden in het gehele land is het weekend van 14 en 15 januari voor de wedstrijdschaatsers van De Vennen bijzonder druk maar ook succesvol geweest. Karlijn Schellekens werd in Groningen achttiende tijdens het Nederlands Kampioenschap Allround, Thomas van Berkel reed in Heerenveen voor het eerst in zijn leven de 500 meter binnen de negenendertig seconden, in Geleen namen Tom van Dijk en Jan op ’t Hoog deel aan een marathon en in Tilburg werden vijf persoonlijke records verbeterd en promoveerden Tom van Dijk en Gerard Adolfse naar een hogere klasse.

Tom van Dijck promoveerde naar de derde klasse (Foto: Jeroen Happel).

In Groningen reden de dertig sterkste meisjes Junioren-B van het land hun Nederlands Kampioenschap Allround. Met de twintigste plaats op de 500 meter (tijd 43.71), de negentiende plaats op de 1500 meter (2:13.98) en de zeventiende plaats op de 1000 meter (1:26.12), stond Karlijn Schellekens na drie afstanden op een keurige achttiende plaats in het tussenklassement. Dit was voor Karlijn ook de eindklassering omdat alleen de twaalf hoogst geklasseerden de afsluitende 3000 meter mochten rijden. Alle deelneemsters reden nog wel het Nederlands Kampioenschap Massastart. In deze wedstrijd over tien ronden behaalde Karlijn de zeventiende plaats. Al met al was het voor Karlijn een leerzaam weekend op het allerhoogste nationale niveau.

Thomas van Berkel en Teun van der Linden mochten op zaterdag 14 januari in Heerenveen deelnemen aan een wedstrijd voor KNSB-selectieteams. Met een tijd van 38.97 doorbrak Thomas hier op de 500 meter de magische grens van negenendertig seconden. Voor de rit over 3000 meter hadden Thomas en Teun tegen elkaar geloot. Bij de start nam Thomas gelijk de leiding en de volgende zeven volle rondes was hij steeds wat sneller dan Teun, zodat zijn voorsprong aan het einde ruim vijf seconden was. Thomas eindigde namelijk in 4:06.44 en Teun kwam tot een tijd van 4:11.59.
In Geleen werd op vrijdagavond 13 januari de negende wedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie gehouden. In de zeer zware wedstrijd op de onoverdekte ijsbaan werd Tom van Dijck tweede in de categorie C2 en bij de Masters-2 behaalde Jan op ’t Hoog de zevende plaats. Dankzij deze tweede plaats heeft Tom ook in het tussenklassement van de competitie de tweede plaats stevig in handen. Jan staat negende bij de Masters-2.

Aan het slot van een zeer druk weekend namen leden van Schaatsclub de Vennen op zondagavond 15 januari deel aan een wedstrijd op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Hier werden persoonlijke records (PR’s) verbeterd door Maartje van Dijck, Zoé van de Laar, Tom van Dijck en Gerard Adolfse. Het meest bijzonder was de promotie van Tom van Dijck naar de derde klasse van de jongens Junioren-B. Gezien zijn snelheid en duurvermogen in de marathons werd al het hele seizoen verwacht dat de voor promotie benodigde tijd van 2:18.00 op de 1500 meter door Tom gehaald zou gaan worden. Elke keer als Tom zich voor een rit over 1500 meter had ingeschreven, waren de omstandigheden op de Ireen Wüst IJsbaan echter verre van optimaal. Met zijn tijd van 2:17.59 lukte het Tom op 15 januari wel om ruimschoots aan de promotielimiet te voldoen. De eerste 1500 meter in de wedstrijdcarrière van Gerard Adolfse in een tijd van 2:34.03 was gelijk goed voor promotie naar de vijfde klasse van de Masters.