Care Inn

Dader bankpasfraude Oisterwijk in beeld bij Bureau Brabant


Bureau Brabant toont maandag 23 januari aanstaande beelden van een oplichter die middels bankpasfraude geld heeft afgetroggeld van een inwoner uit Oisterwijk.

Een 79-jarige man uit Oisterwijk krijgt op vrijdag 11 februari 2022 een telefoontje van een man die zich valselijk uitgeeft als bankmedewerker. De oplichter maakt de Oisterwijker wijs dat er sprake was van een virus op zijn rekening en dat er geld was overgeboekt naar een vreemde bankrekening. Het slachtoffer logt in op de computer en opent zijn bankaccount en volgt de aanwijzingen van de zogenaamde bankmedewerker op. Ook geeft hij ter goeder trouw zijn bankpas en scanner mee aan een bankmedewerker die aan de deur komt. Korte tijd daarna worden duizenden euro’s van zijn rekening opgenomen. De pinner staat op beeld.

Maandagavond om 17.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot en met dinsdagmiddag.