ondernemers

Concert en Jazz op het Lindeplein met Budding Sound Bigband


Om te beginnen organiseert de Budding Sound Bigband (BSBB) een dubbelconcert in Berkel Enschot. Daarna volgt Jazz op het Lindeplein!

Buddingsound Bigband (Foto: Masja Vlaminckx)

Onder de titel ‘Just Friends’ presenteert de BSBB op zaterdag 21 januari een uitwisselingsconcert met het jazzorkest Big Deal. Om 14.00 uur klinken de eerste jazzy klanken in de ambiance van Boerderij Denissen aan de Generaal Eisenhowerweg 1 in Berkel Enschot.  De BSBB was ruim 40 jaar lang het aansprekende jazzorkest van muziekschool Factorium. Met een rijke historie was dit jazzorkest altijd een sterk muzikaal collectief en nog altijd alive and kicking. Bigband Big Deal is een groep gedreven muzikanten. Amateurs van gevorderd niveau, afkomstig uit de wijde omgeving van Den Bosch. Ze kiezen voor een aanstekelijk repertoire dat net even anders is dan je zou verwachten. Het repertoire van Big Deal is gevarieerd en omvat latin, soul, funk en pop. De entree is gratis!

Jazzplein

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Het centrum van Oisterwijk krijgt in 2023 opnieuw een jazzevenement. Op vaderdag, 18 juni 2023,  organiseert de BSBB een middag vol jazz op het Lindeplein. Vorig jaar nam de BSBB het initiatief tot ‘Jazz op het Lindeplein’ met een concert vanaf het bordes van Tiliander. Dit jaar wordt het programma flink uitgebreid met andere jazzorkesten van formaat. De voorbereidingen zijn in volle gang. Binnenkort meer daarover.

Er is nog meer: Op 25 maart levert BSBB een bijdrage aan Best Jazz in Best en op 15 april presenteert BSBB in Den Boogaard haar kunnen in samenwerking met popkoor Prestige uit Tilburg.