uitgelicht

Alzheimer Café Oisterwijk over omgaan met dementie


Het thema dat besproken wordt op het Alzheimercafé van 17 januari is omgaan met dementie. Gastspreker zal zijn, Karin van Bijnen, casemanager dementie Oisterwijk/Moergestel/Haaren.

Omgaan met dementie, hoe doe je dat als naaste of mantelzorger? Als je naaste de diagnose dementie heeft gekregen verandert er veel in het leven voor de persoon met dementie en hun naasten. Veel mensen met dementie vertonen veranderd gedrag en/of veranderingen in hun karakter. De persoon met dementie kan zich bijvoorbeeld passief gaan gedragen of juist heel onrustig. Je blijft aanlopen tegen situaties waar je je even geen raad mee weet.

Deze avond komt Karin van Bijnen, werkend als casemanager dementie in Oisterwijk/ Moergestel en Haaren, vertellen over de ziekte dementie en zal nader worden ingegaan op tips die toe te passen zijn in de omgang met mensen met dementie. Waar heeft een persoon met dementie behoefte aan en hoe kunnen de naasten omgaan met de gedragsveranderingen. Waar moet je rekening mee houden? Uiteraard is er na de pauze voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema.

Kom luisteren en meepraten bij het Alzheimercafé

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen wat de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die de aanwezigen elkaar geven is van zeer grote waarde, en de aanwezigen gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis.

Inloop vanaf 19.30 uur. Duur programma van 20.00 – 22.00 uur. Locatie De Coppele, Prunusstraat 69, Oisterwijk. Aanmelden is niet nodig.

 Meer over dementievriendelijk Oisterwijk

DTZ logo low