ondernemers

Studenten op Winterglow voor goede doel


Mijntje Loonen, Sofie de Kok, Ester van Santvoort en Meike Schraverus zijn studenten van ROC Tilburg en zitten in een excellentie traject, waarbij zij zich inzetten voor het goede doel; de Mentelity Games.

 

Met Mentelity Games op wintersport.

‘Wij, met het excellentie traject, helpen mee met het organiseren van de Mentelity Games. De Mentelity Games is een wintersportreis die georganiseerd wordt door de Mentelity Foundation.’ De stichting zet zich in voor mensen met een lichamelijke uitdaging (beperking). De ski-week in Zwitserland is bedoeld om mensen met een lichamelijke uitdaging weer te laten genieten van de sneeuw. Daarnaast willen ze de mensen laten denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen en hopen ze de mindset van de deelnemers positief te veranderen, zodat ze er in het dagelijks leven ook baat bij hebben. ‘Want als je kan skiën of snowboarden, kan je misschien wel veel meer dan dat!’

‘Wij als medeorganisatoren zijn druk bezig met geld aan het inzamelen om deze week voor hun mogelijk te maken. Nu organiseren we 17 februari 2023 een evenement: Potje Trefballen. Teams kunnen zich inschrijven voor een potje trefbal en halen daarvoor sponsorgeld op wat wij kunnen gebruiken voor het goede doel. Daarnaast staan wij dit jaar ook op de 2022 editie van de Oisterwijks WinterglO’w. Deze zal op vrijdag 16 december 2022 van 17.00u tot 22.00u plaatsvinden op de Dorpstraat. Wij staan daar met een kraam en verkopen warme chocomel met slagroom. Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar het goede doel, mede door de support Jumbo Oisterwijk, die de producten ter beschikking hebben gesteld. Daarnaast is er op de wintermarkt ook merchandise te koop, zoals het boek ‘Leef’ van Bibian Mentel. Wij nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen en de Mentelity Games te steunen.’

‘Onze motivatie om mee te doen aan dit project, is omdat het doel van de Mentelity Games ons erg aanspreekt. Wij vinden dat iedereen, dus ook mensen met een lichamelijke uitdaging, moeten kunnen sporten en bewegen. Daarnaast is het voor ons een mooi voorproefje op onze loopbaan, omdat we ook daadwerkelijk helpen met het organiseren van de Mentelity Games. Zo kunnen we al kennismaken met de gehandicapte zorg en de logistiek van een groot evenement. Zo hebben we al gratis vervoer geregeld voor het materiaal bij KAV Autoverhuur en zijn we nu aan het plannen wat voor activiteiten we tijdens de week in Zwitserland kunnen organiseren. Bovenal geeft het ons een goed gevoel om iets voor andere te kunnen betekenen.’

Ontmoet deze vier studenten komende vrijdag tussen 17.00 en 22.00 uur, bij hun kraam in het centrum van Oisterwijk.

 

DTZ logo low