Care Inn

Poirtershuis Oisterwijk en Stanislaus Moergestel scoren in onze gemeente hoog op zorgkaart


Hoewel Amaliazorg met al haar vestigingen landelijk een gemiddelde topscore behaalde, is dat anders wanneer de cijfers per locatie worden bekeken.

Het Poirtershuis in Oisterwijk.

ZorgkaartNederland is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en vormt een onafhankelijke ervaringsplatform voor de zorg. Het platform biedt een overzicht van alle zorgaanbieders, en inwoners kunnen hun ervaringen en waardering voor zorgaanbieders aangeven. ZorgkaartNederland heeft recent de landelijke score van waarderingscijfers bekend gemaakt, met ook een top 10 van verpleeghuizen.

Bij de berekening van de landelijke score werden echter alleen tellingen meegenomen van dertig of meer waarderingen. Dat aantal is over de totale organisatie bekeken, en niet per locatie. Organisaties met meerdere vestigingen doen daardoor sneller mee met de landelijke score, waar organisaties met één of kleinere locaties – en logischerwijs ook minder waarderingen – eerder buiten deze score vallen.

Lokaal

In de dorpen Haaren, Moergestel en Oisterwijk blijkt alleen de Vloet boven de dertig waarderingen uit te komen. Ook Amaliazorg, die landelijk als hoogste uit de bus kwam, heeft op haar locatie Catharinenberg in Oisterwijk minder vermeldingen. Hoewel scores gebaseerd op lagere aantallen onderzoekstechnisch mogelijk minder representatief zijn, is het lokaal bezien toch interessant ze even op een rij te zetten:

Poirtershuis Oisterwijk – Dagelijksleven – 9,3 op 12 waarderingen

Park-Stanislaus Moergestel – Thebe – 8,7 op 28 waarderingen

De Vloet Oisterwijk – Thebe – 8,5 op 61 waarderingen

Catharinenberg Oisterwijk – Amaliazorg – 8,5 op 26 waarderingen

Haarensteyn Haaren – ’t Heem – 7,8 op 22 waarderingen