uitgelicht

Ontsnapte witte kangoeroe kwam van Hertenkamp Oisterwijk


De vorige week ontsnapte witte kangoeroe was afkomstig van het Oisterwijkse Hertenkamp.

 

Politie heeft gezocht in de buurt van het hertenkamp (Bron foto ter illustratie: Google Maps)

Vorige week werden weggebruikers en omwonenden verrast door een witte kangoeroe op straat. Geen alledaags gezicht, en ook gevaarlijk vanwege het risico op aanrijdingen. De politie werd gebeld, kwam ter plaatse, maar kreeg het dier niet te pakken.

In reactie op onze nieuwsbericht hierover, kwamen verschillende reacties binnen dat het dier thuis hoort in het Hertenkamp. Meerdere mensen hebben daar twee kangoeroes zien zitten, en dachten dat daarmee de ontvluchting was opgelost. Met twee was dat echter nog niet het geval; achteraf blijkt dat er drie van deze mooie dieren binnen de hekken behoren te zitten.

Gemeente Oisterwijk – eigenaar van het Hertenkamp dat in de dagelijkse verzorging in handen is van vrijwilligers – laat weten dat het inderdaad klopt dat er recent kangoeroes bij de herten zijn geplaatst. ‘In overleg met de beheerders van het hertenkamp zijn drie kleine kangoeroes bij geplaatst, om meer variatie in het dierenbestand te krijgen. Er was inderdaad een kangoeroe ontsnapt.’

Later is het dier – zo is nu bekend – gevangen en teruggeplaatst. ‘De oorzaak was een gat in de afrastering en dat is inmiddels hersteld.’ Volgens de woordvoerder van de gemeente kunnen de dieren weer veilig vertoeven op het terrein aan de Gemullehoekenweg.

Kom gerust even kijken…