Care Inn

Kerstactie bij De Vlinder Oisterwijk voor beroepsopleidingen in Malawi


Bij kinderdagverblijf De Vlinder in Oisterwijk zamelen ze deze week geld in voor stichting One Heart Malawi. Deze stichting wordt gerund door ouders van een kindje op het kinderdagverblijf.

De stichting wordt gerund door twee enthousiaste inwoners, Mariska en Aaron, daarbij ook haar broer Johan.

De kinderen op het kinderdagverblijf hebben knutselwerkjes gemaakt, die in een “winkeltje” staan. Tot en met vrijdag 23 december kunnen de ouders in de winkel een werkstuk uitkiezen. Er is een donatiebus aanwezig waarin een door de ouders te kiezen donatie achterlaten kan worden. Tussen 17 en 18 uur kunnen ze dit doen onder het genot van een warme chocomel , te verkrijgen voor een euro. De actie loopt tot en met 6 januari 2023.

Beroepsopleiding
Er is in Malawi een groot gebrek aan kansen voor jongeren na het basisonderwijs. Door het oprichten van een opleidingscentrum waar jongvolwassenen een vak leren ontstaan voor hen betere kansen. De bouw van het opleidingscentrum is reeds in volle gang. Eerder werd succes behaald in de realisatie van waterpompen, aangedreven door zonnepanelen, voor water dat nodig is voor het verbouwen van gewassen, drinken en wassen.

De stichting wordt gerund door Mariska, Aaron en Johan. Aaron is geboren in Malawi, waar kansen en keuzes niet vanzelfsprekend zijn. ‘Onze gezamenlijke droom is mensen in Malawi te ondersteunen in hun groei naar zelfredzaamheid.’Op hun website vertellen zij graag meer over wie ze zijn en wat en waarom ze dat doen.

Doneer via www.OneHeartmalawi.com

De ‘winkel’waar kerstcreaties kunnen worden uitgezocht.