uitgelicht

Haarens Klokje halveert in wekelijkse verschijning


Na 65 jaar laat de redactie van het Haarens Klokje weten vanaf aankomende januari over te gaan op een tweewekelijkse verschijning.

Het Haarens Klokje van 7 december 2022

Recent heeft ook het magazine De Uitstraling laten weten haar publicaties te halveren; van 2 naar 4-wekelijks; dat vanwege volgens eigen zeggen de kostprijs van papier. Het Haarens Klokje, het weekblad dat tot op heden wekelijks bij de inwoners van het dorp Haaren in de bus valt, is helaas de volgende in de lokale media die afscheid moet nemen van een lange traditie.

Uit eerder onderzoek naar de lezers en bezorging van het blad, bleek dat het Haarens Klokje relatief gezien door de inwoners hoog wordt gewaardeerd. De redactie en bezorging wordt gedaan door vrijwilligers, en daar zit volgens de in het blad deze week aangekondigde verlaging van de intensiteit het probleem. De kosten voor het gratis huis-aan-huis blad waren afgelopen jaren al een terugkerend onderwerp van zorgen, met onder andere het einde van gemeentelijke steun als een van de oorzaken, en dit jaar de toegenomen kosten. Daar is de menselijke bezetting van de redactie in uitvoering nu aan toegevoegd. Er waren twee nieuwe vrijwilligers bereid gevonden te helpen, maar ‘helaas is één van die twee wegens omstandigheden gestopt.’