uitgelicht

Oisterwijkse Oysters hebben een fijn weekend met mooi rugby achter de rug


De rugbyers van RC The Dukes, die ongeslagen bovenaan staan in de ereklasse, begonnen als grote favoriet aan het duel met Oysters. Toch kwamen de gasten uit Oisterwijk al snel aan de leiding door een fraaie try van Bram Brauer: 0-5.

Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Een prachtige try over vele schijven van de snelle Jaap van Vleuten en een benutte conversie brachten de stand op 7-5. Via een verzilverde penalty van Mattias Pfaff werd het vervolgens 7-8 voor Oysters.

Rugby Oysters aan de bal

Op slag van rust zorgde Chris O’Farrel ervoor dat RC The Dukes toch weer op voorsprong kwamen: 14-8. Na de pauze liepen de Bosschenaren via twee try’s en een benutte conversie uit naar een 26-8 voorsprong en leek de wedstrijd gespeeld. Maar Oysters liet de kop niet hangen en bleef vervolgens knokken voor iedere meter. Via twee try’s (van Matias Pfaff en Taualai Tofilau en een benutte conversie wisten de gasten de achterstand terug te brengen tot 26-20. Daardoor keerde ook de spanning terug in de wedstrijd, maar RC The Dukes gaf de winst niet meer uit handen. Wel beloonden de Oisterwijkers zichzelf door deze eindstand met een bonuspunt.

Oysters-trainer Johan Hartwigsen was vooral blij met het spel van zijn team. ,,We beginnen als team steeds beter op elkaar ingespeeld te raken. Tegen één van de beste teams in de ereklasse hebben we laten zien dat wij goed en verzorgd rugby kunnen spelen. Daar mogen we trots zijn. Ik ben blij met het bonuspunt dat wij hier pakken, maar tegelijkertijd vind ik het jammer dat wij onszelf niet meer belonen voor ons goede spel. Want in de slotfase waren wij heel dicht bij de overwinning. Voor mij voelt het daarom niet dat The Dukes de wedstrijd hebben gewonnen, maar eerder dat wij de wedstrijd hebben verloren.”

In de tweede klasse mochten de spelers van het tweede (het development team) op bezoek bij hun voormalige trainer Joost Dooijenburgh, die nu het team van Octopus uit Uden onder de hoede heeft. Het was een erg zware wedstrijd waarbij de krachtsverschillen erg klein waren. En zoals zo vaak geeft dat d-e individuele klasse en de algehele conditie de doorslag, Eindstand 18-21.

De overige uitslagen van het afgelopen weekend:

Cubs Bowl competitie: Oysters/Vets/Ducks – RFC Gouda 12 – 40

Junioren Shield: Vets/Ducks/Oysters – Eindhoven/Bokkerijders 27 – 29 Junioren Plate: Oysters – Utrechtse RC 48 – 05

Colts Bowl: Oysters/Vets/Ducks – Black Octowasps 40 – 00

Senioren op zondag

4e klasse Midden Oost: ARC The Pigs – Oysters ut Vijfde 00 – 98

4e klasse Zuid: RCC/Oem/REL – Oysters III 03 – 60

3e klasse Zuid: Ducks/Oysters – RC Maastricht 14 – 54

Ad Schalkx neemt afscheid

Bij de laatste wedstrijd ging vooral de aandacht naar Ad Schalkx die afscheid nam als actief rugbyspeler. Een dikke chapeau voor Ad.

De ereklasse heeft in verband met een interlandweekend (Rik van Balkom is weer geselecteerd) een weekje rust.

De overige seniorenteams komen wel in actie op een onvervalste super Sunday

Zondag 13 november

11:30 uur Oysters ut Vijfde – Nieuwegein/Pink Panters

13:00 uur Oysters III – Wallaby’s Bokkerijders

15:00 uur Oysters II – RC Tilburg I

18:00 uur Het Vlammetjes promoteam met gratis snacks