Care Inn

Oisterwijk Nieuws is door de jury verkozen tot Buurtzaamste Ondernemer van Brabant


Oisterwijk Nieuws, landelijk in de top 3, is gekomen tot de Buurtzaamste Ondernemer van Brabant. We feliciteren de NL winnaar Groentehal Oosterik in Tubbergen en medegenomineerde GreenMillpc in Schermerhorn van harte met hun mooie waardering.

Er was vandaag taart bij de koffie; met felicitaties!

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB Nederland. Deze dag worden alle ondernemers in het zonnetje gezet. Na de eerste selectie door een jury, de stemronde die voor 40% meetelt, en het eindoordeel van de jury, is Oisterwijk Nieuws niet tot de landelijke winnaar verkozen. ‘Dat mag de pret niet drukken. Ik was al heel blij dat Oisterwijk Nieuws tot de beste van Brabant en in de top 3 van Nederland is gekomen. Dat is een hele mooie waardering,’ aldus website beheerder Joris van der Pijll die meteen ook alle vrijwillige helpers en steunende ondernemers bedankt!

De Buurtzaamste Ondernemer van het jaar-verkiezing is een initiatief van de RegioBank en beleeft dit jaar haar eerste editie. Lokale ondernemingen zijn essentieel voor de economie en de werkgelegenheid. Een onderneming die zich bovendien buurtzaam opstelt, toont nog eens extra zijn betrokkenheid bij het welzijn en de vitaliteit van de buurt. Door toeleveranciers en werknemers zo dicht mogelijk bij huis te zoeken, of bijvoorbeeld lokale sociaal-maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Of zijn of haar netwerk zo in te zetten dat de mensen uit de buurt daar hun voordeel mee kunnen doen.

Joris van der Pijll werd in Tiliander geïnterviewd door de organisatie van de Buurtzaamste Ondernemer van Nederland.

Lokaal, sociaal!
Oisterwijk Nieuws zet zich volgens de jury bovengemiddeld in voor de buurt. Oisterwijk Nieuws is bijna 15 jaar geleden opgericht om aandacht te geven aan het verenigingsleven en de sociaal maatschappelijke inzet, voor en door de inwoners van Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk. Dit in combinatie met alle vormen van lokaal nieuws; dat wat leeft in de samenleving. Samen met lokale vrijwilligers geeft Oisterwijknieuws.nl opvallend veel aandacht aan sociaal-maatschappelijke inzet en goede doelen. Lokale ondernemers steunen het platform en aankopen worden uiteraard ook lokaal gedaan.

De hulp aan lokale verenigingen, het lokaal samenwerken en de lokale in- en verkoop van goederen en diensten zijn niet alleen belangrijke waarden in de toetsing, maar volgens Oisterwijk Nieuws zeker ook in het dagelijkse werk.