Care Inn

De Zes van Oisterwijk organiseert nog ieder jaar een seniorenmiddag


Des Zes van Oisterwijk was een begrip in Oisterwijk-West. Elk jaar werd er naar uitgekeken. Het was niet zo maar een wijkronde: Ingrid Haringa, Joop Zoetemelk, Leontien van Moorsel en vele andere later bekende renners hebben er hun rondjes gedraaid. Mooi om te zien: de Acht van Chaam in het klein. Barretjes langs het parcours in de voortuin en niet te vergeten een enorme dikke banden race voor de jeugd uit de wijk.

Toon Verschuren (rechts) neemt afscheid; voorzitter Mari van den Hooven (links) bedankt hem; midden Frans van Iersel van de seniorencommissie.

Wim de Jong en Frans van Iersel, beiden bestuurslid van de Zes van Oisterwijk, vonden dat het succes van de wielerronde uit moest stralen naar de hele wijk en waren daarom de initiatiefnemers van de “Oudermiddag” in de Coppele. Die Ouderenmiddag is later omgedoopt naar Seniorenmiddag en is toegankelijk voor de wijkbewoners van 66+. Wim de Jong is ons helaas enige jaren geleden ontvallen maar Frans van Iersel maakt vanaf het begin nog steeds deel uit van de seniorencommissie. Op 20 november organiseerde de commissie voor de 42 keer een seniorenmiddag die in het teken stand van het “snertweer” Buiten herfst, wind en regen en binnen erwtensoep, roggebrood met zult en spek.

A-Meezingduo
Zo’n tachtig wijkbewoners brachten hun goed humeur mee, het A-meezingduo hun talent en onze vrijwilligers hun wapperende handjes. Kortom alle ingrediënten voor een gezellige middag waren aanwezig.
Er werd gegeten, gedronken en gezongen. De dames van A-meezing wisten de tongen los te krijgen en veel bezoekers zongen uit volle borst mee. De sfeer werd even onderbroken omdat één van de leden van de seniorencommissie, Toon Verschuuren, afscheid van dit mooie werk moest nemen. Toon werd toegesproken door Mieke Verhoeven, thans de drijvende kracht achter de commissie, met een mooie bos bloemen werd de inzet van Toon nog eens gememoreerd.

Bij de afsluiting en het vertrek van de bezoekers waren de reacties niet van de lucht: “tot de volgende keer hè”, “Goh, bedankt voor deze gezellige middag, voor herhaling vatbaar”. Dit zijn natuurlijk opstekertjes voor de organisatie en we kunnen dus nu al zeggen dat de volgende seniorenmiddag is gepland maart 2023. Mogelijk gemaakt met een kleine bijdrage van slechts € 2,00 en wat financiële bijdragen van o.a. de gemeente Oisterwijk, maar ook van anonieme donoren. Voor € 2,00 hebben de bezoekers een heerlijke ontspannen middag, die traditioneel staand met de hand op het hart wordt afgesloten met Het Oisterwijks Volkslied.

Toon Verschuren heeft zijn functie neer moeten leggen, dus is er in de seniorencommissie een vacature. Komt u uit de wijk Oisterwijk West of Heukelom en geniet u bij voorbaat al van de vrolijke gezichten: hou je niet in en informeer bij info@ocdecoppele.nl

DTZ logo low