Care Inn

De vijf beste activiteiten in Oisterwijk *


De hoofdplaats van de gemeente Oisterwijk was vroeger de plek voor landbouw, textiel en schoenmakers. Nu kan je er heerlijk genieten van de natuur en het gezellige dorp. We hebben vijf activiteiten die geweldig zijn op een dag met mooi weer.


Geen zin om de deur uit te gaan? Blijf lekker binnen en kijk een leuke serie op Netflix. Voor de Formule 1 liefhebbers: de laatste GP van 2022 staat dit weekend gepland. De laatste race wordt in Abu Dhabi gehouden. Dit is de laatste mogelijkheid van dit jaar op Formule 1 weddenschappen te plaatsen. Check de F1 odds, plaats een weddenschap en geniet van de race.

Het is heerlijk in de Oisterwijkse bossen, aan de rand van de vennen (Foto: Leny van Schijndel).

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Het afwisselende bosgebied geeft de bezoekers een magische ervaring. Wandel door de Bossen, moerassen en fotografeer de mooiste watervogels. Mocht je een grote wandeling gepland hebben dan kan dit ook. Je kan via de Oisterwijkse Bossen en Vennen door naar natuurgebied Kampina.

Het natuurgebied is toegankelijk met de rolstoel, wandelwagen en de buggy. De wegen zijn halfverhard en leiden langs het bezoekerscentrum en de horecagelegenheden. Je kan tijdens alle seizoenen het natuurgebied in.

De Kerkhovense Molen

De monumentale stenen stellingmolen uit 1895 is nog altijd in actie. Bezoekers kunnen het hele proces in de molen volgen en later genieten van de producten. Doordat de monumentensubsidie zo laag is wordt vrijwel alles opgepakt door de Stichting Kerkhovense Molen.

De inzet van een grote groep vrijwilligers is nodig om de molen draaiende te houden en de producten in de winkel te verkopen. Bezoekers krijgen een kopje koffie en wat lekkers aangeboden. Een leuke stop tijdens een wandeling of fietstocht.

Gallery van Dun

De galerij laat verschillende werken zien van verschillende artiesten. Er wordt voornamelijk glaskunst, beeldhouwkunst, schilderkunst en fotografie kunst tentoongesteld. Bezoekers kunnen zelf rondlopen in de galerij of zich laten begeleiden door een van de experts. Dit is extra leuk omdat je uitleg krijgt over alle kunstenaars die in de galerij hangen.

De rondleiding duurt 45 minuten tot maximaal anderhalf uur. Je krijgt namelijk ook nog de tijd om vragen te stellen tijdens de rondleiding. Je kan de rondleiding boeken met maximaal vijf personen. Bij ontvangst staat er een kopje koffie en iets lekkers op je te wachten.

Streekpark Klein Oisterwijk

Het streekpark is een klein park waar verschillende vormen van recreatie mogelijk zijn. Het park biedt voor grote groepen en kleine gezelschappen, gezinnen en koppels op maat gemaakte activiteiten. Het survival & obstakel terrein is perfect voor iedereen die graag wat energie kwijt wil. Daarna duik je het streekcafé in voor een heerlijke maaltijd aan het water. Prima geschikt voor een dagje uit.

Staalbergven

Het openluchtzwembad Staalbergven ligt op een prachtige locatie in de Oisterwijkse bossen. Jong en oud beleeft hier enorm veel plezier. Het zwembad is vaak alleen in de zomer open en de chloorbaden kunnen wel eens dicht blijven. Doe je de 12 vennen wandeling? Dan loop je langs het zwembad en kan je zo een verfrissende duik nemen.  Zoek dit goed uit voordat je naar Staalbergven gaat.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Lees meer over Verantwoord Gokken

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer