Care Inn

Cees Bekkers bij Cultuur en Beleef in Oisterwijk


Cultuur en Beleef is een activiteit die erg populair is. Het vindt iedere laatste maandag van de maand plaats en is een activiteit speciaal voor mensen, die geïnteresseerd zijn in thema’s als geschiedenis, kunst, reizen, natuur, religie etc op de laatste maandagmiddag van de maand. Het kan gaan over lokale onderwerpen maar ook bredere maatschappelijke thema’s. Ook de gastsprekers komen uit Oisterwijk maar soms ook van verder weg. Kortom voor ieder wat wils.

Een schilderij van Cees Bekkers

Deze keer is Cees Bekkers, schilder van Brabantse en Limburgse Landschappen en dorpsgezichten, onze volgende spreker. Hij blikt terug op zijn jeugdperiode, toen geluk nog heel gewoon was. Dit doet hij aan de hand van zijn schilderijen. In zijn schilderwerken verwerkt hij de vele indrukken uit zijn gelukkige periode op het Brabantse platteland. Hij kan e.e.a. realistisch op het doek weergeven, een echt geboren schilderstalent. Ook heeft hij Brabant lief. Gedurende zijn leven is het Brabants Landschap sterk veranderd. Daarom is hij heel trots dat zijn nostalgische Brabant door de schilderwerken ‘bewaard’ is gebleven. Hij heeft de kleine pareltjes uit het landschap, zoals een vervallen schuur, het bruggetje over de sloot gered. Hoewel ze de tijd niet hebben overleefd, zijn deze nog steeds te bewonderen in zijn schilderwerken. Een middagje dus, waarin we samen terug blikken op het mooie oude Brabant.

Entree op 28 november vanaf 14.00 uur; Kerkstraat 48 te Oisterwijk. Start van de lezing om 14.30. Inclusief koffiepauze tot 16.00 uur incl. koffiepauze. De kosten bedragen € 2,- inclusief koffie en/of thee.