Care Inn

Sinterklaas is onderweg naar Haaren, Moergestel en Oisterwijk


Als de blaadjes van de bomen beginnen te dwarrelen, dan is het ieder jaar weer tijd om even met Sinterklaas te bellen; wij hem of hij ons. ‘Wat staat er voor dit jaar in uw agenda?’

De Goedheiligman is duidelijk druk; druk met alle Pieten vertellen wat ze moeten doen, en waar ze op moeten letten. De Pieten zijn ook druk, met pakjes inpakken, gedichtjes schrijven, van alles in het grote boek schrijven en alvast met de routekaart op schoot de snelste weg vinden naar schoorstenen en voordeuren. Op de achtergrond klinken geluiden van hardwerkende inpakpieten, en ook muziek met zangstemmen zijn niet te missen!

Sinterklaaslied

Sinterklaas kijkt even of hij goed zit, ja, dit is zijn plein! (Foto: Joris van der Pijll).

Leuk is om alvast te weten, dat het Sinterklaaslied in de steigers staat. Een van onze verslaggevers heeft ‘toevallig’ al gezien dat Sint en zijn Pieten bezig waren met de opnames van de jaarlijkse videoclip. Bij een mooie boerderij met veel historische verzameldingetjes en kunst, ergens aan een landweggetje, tussen het groen…  We kunnen wel stellen: ‘Vol verwachting klopt ons hart!’

Op een ‘hoort wie klopt daar kinderen’ moeten we nog even wachten, en ook alle bezoekjes zijn nog niet bekend, maar we kunnen wel alvast vertellen wanneer Sinterklaas en zijn Pieten aankomen in onze dorpen. Dat lijkt ons een mooi begin van weer een reeks zoete berichtjes, zonder roe, want die is al jaren uit de Sint-feest-traditie verbannen.

De Pieten rijden een rondje door Haaren (Foto: Facebook Sinterklaas Haaren).

Haaren

De kinderen in Haaren zijn dit jaar als eerste aan de beurt om hun schoen te zetten. Zaterdagavond 12 november, voor het slapengaan, voor de kachel of CV, met een lied, een tekening en wortel, dan maak je de meeste kans. Die middag kan je de aankomst van Sinterklaas in het centrum van Haaren zien om 16.00 uur, met aansluitend een programma tot 21.00 uur (Meer info volgt nog).

Oisterwijk

Na een ritje over de daken van de huizen in Haaren, en een goed ontbijt, gaat de Sint snel naar Oisterwijk. Daar komt Sinterklaas op 13 november om 14.14 uur aan op het station. Vanaf het station via de Stationsstraat, Dorpsstraat en De Lind stapt hij bij het Sint-Nicolaasplein van zijn schimmel om vanaf het bordes van Tiliander het gezang te beluisteren. De ontmoetingen in Tiliander volgen later (zo ook de berichten daarover).

Moergestel

Sinterklaas en zijn pieten op basisschool de Vonder in Moergestel(Foto: Fragment uit film MTV)

In Moergestel hebben de supermarktmanagers de pepernoten al klaar liggen; toch komt de Sint daar net iets later aan. Maar niet getreurd; ook voor de kinderen in Moergestel zit er van alles ‘in de pen’. Sint heeft ook voor hen in zijn agenda ruimte gereserveerd. Zaterdag 19 november om 13:00 uur komt hij naar Moergestel en kunnen alle kinderen en de burgemeester hem weer welkom heten in het mooie dorp. De ontmoetingen daar zijn in ’t Draaiboompje op 19 & 20 november (en ook die info volgt later).

Tip

Nog een paar weekjes wachten, dan komt alles weer goed (hopen we) en zijn tegen die tijd ook alle exacte deelname details bekend. Een goede tip alvast voor alle kinderen: Maak een leuke muts, of een kleurrijk versiersel op je jas, met daarop je naam, dat vinden de Pieten altijd leuk!

Klik en lees alle berichten over Sinterklaas in onze dorpen