uitgelicht

Oisterwijk Oysters ontvangt oude vrienden


Er is weer genoeg te melden over de rugby van ‘onze’ Oisterwijk Oysters:

Toon scoort voor team Delta
Afgelopen zaterdag speelde team Delta in Brussel tegen de Brussel Devils voor de Europese Super Cup. Toon scoorde voor team Delta, maar dik verlies en een blessure voor Rik zorgt toch voor een domper. Het lijkt erop dat de regels voor het selecteren van spelers zijn verandert want nu de competitie op stoom begint te raken worden er steeds minder spelers van steeds minder clubs geselecteerd. En er worden bij sommige clubs afspraken gemaakt om niet te hoeven spelen. Zie afgelopen weekend (Hookers-Castricum). Niettemin trad het team van coach Lynn Jones dapper aan in Brussel. Team Delta had (omdat de Belgische competitie wel gewoon stil ligt) een groot deel van Black Devils (Belgie 1) op het veld staan. De start was hoopvol. Want na de kick off van Belgie wist team Delta maarliefst 4 minuten compleet te overheersen wat tot de eerste try van Toon leidde. Na het eerste geweld van Delta antwoordden de Brussel Devils als door een wesp gestoken en vrij snel liep de stand op. Van 0-7 uiteindelijk naar 17-7 bij rust. Bijkomende pech was dat Rik van Balkom na 35 minuten uitviel met, zo het zich liet aanzien, dezelfde blessure die hem de afgelopen periode al parten speelde. In het tweede bedrijf was Brussel Devils weliswaar beter en sterker maar het was toch aan 4 persoonlijke fouten te danken dat het Belgisch team zo, relatief gemakkelijk kon uitlopen. Delta zette daar nog n score tegenover en die kwam weer van Toon. In de 55e minuut bracht hij na een mooi lopende aanval de stand op 24-12. Het kickwerk was in handen van Kevin Lensen (Hookers) dus dat zat wel goed. Later in de wedstrijd maakte Amir Rademaker, begonnen als nr 15 maar later de rol van Rik overnemend in de 81ste minuut nog een treffer zodat de eindstand op 48-21 uitkwam. Jammer van de uitslag en erg vervelend voor de Oysters captain dat hij deze blessure opnieuw opliep.

Oysters blijven lang in de wedstrijd

Rugby vrienden op bezoek in Oisterwijk (Bron: Oysters.nl)

Eemland kwam met vol vertrouwen naar de Scheibaan in Oisterwijk. Vorige week werd in de eerste wedstrijd van hun seizoen RC Castricum volledig van de mat gespeeld. Het keurkorps van oud-bondscoach Gardner herbergde al voldoende kwaliteit maar Eemland heeft in de rust van de vakantieperiode behoorlijk gewinkeld, waardoor het dit jaar wederom een titelkandidaat is. Oysters begonnen de wedstrijd dus als underdog. Maar dat gaat dit seizoen wel meer gebeuren. Niet zo erg want dan kan er zonder druk van buitenaf stiekem aan een stuntje gewerkt worden. Dit keer ging het niet gebeuren want Eemland bleek een maatje te groot. Toch hield het team van de Oysters het lang vol. Diep in de eerste helft was er pas een achterstand van een try en het spel (vooral verdedigend) was prima. Toen de trein uit Amersfoort op stoom kwam (ondanks het uitvallen van de Nigeriaanse international Thankgod Sopuruchi Okafa) viel er voor de Oysters weinig eer te behalen. De score werd alleszins beperkt en afgezien van enkele kleine blessures bleef iedereen heel. Op naar de volgende wedstrijd in Hoek van Holland op zaterdag 29 oktober.

Oude vrienden op bezoek
Aanstaande dinsdag ontvangen we sinds 2020 eindelijk de Altrincham Grammar school weer eens. Oude vrienden, met wie we een mooie historie hebben opgebouwd daar waar het vriendschappelijk internationaal jeugdrugby aangaat. Scott Meakin, head of PE and sport, Housemanager Massey, komt samen met zijn begeleiding en een bus vol enthousiaste Engelse schoolboys een wedstrijd spelen tegen onze Cubs. Die, door het kleine leeftijds-en fysieke verschil, worden bijgestaan door eerste jaars Junioren. Komt allen kijken. Echt leuk om een dergelijk internationaal gebeuren mee te maken!!

Programma

17.45 uur verzamelen team

18.00 uur start warming up/ opbouwen veld

19.00 uur wedstrijd Oysters – Altrincham

20.30 uur eten voor spelers, speeches, vriendelijkheden

21.30 uur einde