Care Inn

Meisje uit Haaren buiten levensgevaar na ernstig ongeval rode fietspad Oisterwijk


Het 14-jarige meisje dat vorige week in botsing kwam met een 89-jarige automobilist is buiten levensgevaar.

De leerlingen en ouders van 2 College Durendael, waar het meisje op school zit, zijn door de schooldirectie hierover geïnformeerd. In overleg met de ouders van het meisje werd dit medegedeeld. De klasgenoten van het meisje krijgen waar nodig ondersteuning vanuit de school.

Weg is afgezet voor onderzoek (Foto Toby de Kort).

Vrijdag 14 oktober om 10.15 uur heeft op het rode fietspad aan de Burgemeester Verwielstraat/Vloeiweg een aanrijding plaats gevonden. Hierna is de fietsster vanwege ernstige verwonding naar het ziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer is een 14-jarig meisje uit Haaren; de bestuurder een 89-jarige man uit Oisterwijk. De laatste is direct na de aanrijding voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Tilburg, het rijbewijs werd ingenomen.

Omstreden

Het betreft een omstreden onoverzichtelijk kruispunt, waar weggebruikers extra goed moeten opletten. Er zijn op dit punt eerder aanrijdingen geweest, van ‘net raak’ tot  ernstig. Een stukje verder op het kruispunt met de Baerdijk was het jaren lang nog veel vaker raak; na aanpassing van de weg is het aantal aanrijding daar afgenomen (nog niet volledig). Het blijft opletten. Eerder bleek dat formele ongevalcijfers op deze plekken onvolledig zijn; er waren meer ongevallen dan bij de instanties bekend.

 

Er kwamen veel hulpverleners ter plaatse (Foto Toby de Kort).