Care Inn

Herdenking bevrijding Moergestel


Zondag 23 oktober is er bij het monument Generaal sir Colin Muir Barber aan de Oirschotseweg 1 in Moergestel een herdenking ter gelegenheid van de bevrijding van Moergestel.

Bezoekers bij het anjerveld, achter het monument in Moergestel(Foto: Leny van Schijndel).

Het is die dag 78 jaar geleden dat de vrijheid een feit werd. Om 13.00 uur is er een samenkomst in Den Boogaard, met daarna een wandeling naar het monument, onder begeleiding van de Clan Lamont Pipe Band.De burgemeester zal de aanwezigen toespreken, zanggroep Inspiration zingt, leerlingen van de basisschool adopteren het monument en scouts reiken de kransen aan. Na afloop is er in Den Boogaard gelegenheid tot napraten. Om 14.30 uur verzorgt Zanggroep Rucphen een concert van een uur met het thema ’Oorlog en Bevrijding’.