ondernemers

Eindelijk krijgen Scouting en IVN hun eigen gebouw De Nieuwe Burght


Na vele tientallen jaren is het dan eindelijk zover; de Scouting krijgt een eigen nieuw vast onderkomen. Samen met IVN openen zij hun nieuwe verenigingsgebouw De Nieuwe Burght op zaterdag 22 oktober.

Na vertrek uit hun blokhut, op een veldje naast het vroegere Trappaf in de Waterhoef, vertrok de Scouting vanwege de aldaar beoogde woningbouw ‘tijdelijk’ naar een leegstaande school in diezelfde straat. Toen op die plek de nieuwe school gebouwd werd, vertrok de club in 2010 naar de noodlokalen aan de Sportlaan, met de belofte dat er dan toch echt een nieuw gebouw zou komen. Op dat moment was nog niet bekend waar naartoe.

In 2012 werd door de gemeente de locatie bedacht nabij de Wolvensteeg in het stroomdal van de Achterste Stroom; het plan strandde na een politieke rel waarbij de toenmalige wethouder moest vertrekken. In 2014 was het plan tot nieuwbouw eindelijk klaar, maar dan eveneens aan de Sportlaan naast HOCO. Kort daarna kwamen er plannen het sportcomplex anders in te richten, en daar het nieuwe zwembad te plaatsen; de Scouting moest opnieuw wachten en naar een andere plek op zoek. Die werd gevonden na de nieuwbouw van een sportkantine voor de voetbalclubs; aan het einde van de Sportlaan trekt de jeugd met hun begeleiders nu in de voormalige kantine van RKSV Oisterwijk.

Die locatie heeft de naam De Nieuwe Burght gekregen, een gebouw waarin Scouting Oisterwijk haar zo lang gewenste nieuwe blokhut betrokken heeft en IVN Oisterwijk voor het eerst in zijn bestaan een eigen thuis heeft gevonden. Deze dag gaan ze vieren met een gezamenlijke open dag, waar Scouting en IVN een kijkje geven in hun veelzijdige bezigheden. Daarnaast zijn er activiteiten waar iedereen aan mee kan doen, zoals een rondleiding door het gebouw, wandelingen in de mooie omgeving met natuurgidsen van IVN en een kleurwedstrijd voor de kinderen.

Programma
11.00 uur begin open dag
12.30 uur officiële opening van het gebouw door wethouder Dankers
13.00 uur voortzetting open dag
15.00 uur einde open dag