Care Inn

Digicafé in Bibliotheek Oisterwijk voortaan wekelijks op donderdag


Je zaken digitaal regelen is niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Maar wat je allemaal digitaal moet doen is niet altijd even makkelijk.

Loop binnen voor hulp met digitale vragen.

Bij het Digicafé komen er dan ook steeds meer mensen met vragen over het gebruik van digitale apparatuur zoals laptop, ipad, mobiele telefoon en e-reader. Maar ook met vragen over bijv. het installeren en gebruiken van apps. Kortom er is steeds meer vraag naar digitale ondersteuning. Om deze reden heeft de Bibliotheek besloten om de spreekuren van 2 keer per maand uit te breiden naar elke week.

Per 3 november kun je voortaan elke donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur binnen lopen bij het Digicafé.

Daarnaast wordt er nog iets nieuws aan het Digicafé toegevoegd. In de praktijk blijkt dat als mensen de Klik & Tik training hebben gevolgd ze thuis toch nog tegen dingen aanlopen waarvan ze niet weten hoe ze die op moeten lossen. Nu is er de mogelijkheid om dan met je laptop of ipad (inclusief adapter) naar de Bibliotheek te komen tijdens het Digicafé, dan kijkt de vrijwilliger met je mee en kun je er meteen even mee oefenen.

Tenslotte gaat de Bibliotheek tijdens het Digicafé regelmatig workshops geven over onderwerpen waar veel vragen over zijn. Deze workshops worden te zijner tijd in de lokale media aangekondigd. Kortom een flinke uitbreiding van de digitale ondersteuning.