Care Inn

Cultuur en Beleef was een succes en de volgende brengt u reisverhalen


Henk heeft de afgelopen editie de aanwezigen als een echte boswachter aan de hand meegenomen, met het tonen van vele prachtige foto’s van paddenstoelen met bijbehorende verhalen. Het was zeer leerzaam. De aankomende editie komt Jaap Germans vertellen over zijn reizen.

Wat kunnen culturen in andere landen vertellen over ons eigen leven?

Cultuur en Beleef is een activiteit die erg populair is. Het vindt iedere laatste maandag van de maand plaats en is een activiteit speciaal voor mensen, die geïnteresseerd zijn in thema’s als geschiedenis, kunst, reizen, natuur, religie etc op de laatste maandagmiddag van de maand. Het kan gaan over lokale onderwerpen maar ook bredere maatschappelijke thema’s. Ook de gastsprekers komen uit Oisterwijk maar soms ook van verder weg. Kortom voor ieder wat wils.

Reisverhalen
31 oktober om 14.00 uur komt Jaap Germans bij het Inlooppunt aan de Kerkstraat 48 in Oisterwijk vertellen over zijn reizen. Graag gaat hij in gesprek over wat deze ervaringen kunnen betekenen voor het begrijpen van onze eigen manier van leven (cultuur). Hij nodigt iedereen uit om te komen praten over zijn eigen ervaringen tijdens reizen in “andere landen”. Hij neemt twee gebieden als vertrekpunt bij zijn verhaal. Zijn dochter woont in Noorwegen /Spitsbergen. Hij wil n.a.v. zijn ervaringen daar o.a. in gaan op de klimaatproblemen.

Het tweede land waar hij meer over wil vertellen is Iran. Dit naar aanleiding van een bijzondere reis die hij zelf heeft gemaakt o.l.v. een lokale gids. Iran is een van de oudste culturen ter wereld en belangrijk land in de huidige politiek verhoudingen. In zijn verhaal over Iran maakt hij ook gebruik van het boek: De perzen: een nieuwe geschiedenis van de eerste supermacht ter wereld. (Lloyd Llewellyn-Jones). In zijn verhaal gaat Jaap meer in op het begrip cultuur en wat dit betekent. Dit doet hij o.a. aan de hand van werk van Frans de Waal.

De bedoeling van deze bijeenkomst is om samen met elkaar van gedachten te wisselen over hoe we naar ‘de werkelijkheid’ kijken maar ook om samen te ontdekken of we aan de hand van ons verleden, heden en vooral ook over de toekomst, bepaalde patronen kunnen onderscheiden.

 DTZ logo low