uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: Heringebruikname Kerkhovense molen


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Heringebruikname Kerkhovense molen, 1999

Heringebruikname van Kerkhovense molen ‘Onvermoeid’ (Fragment uit de film van LOVO)

Op de plek waar De Kerkhovense Molen in Oisterwijk staat is al 600 jaren een molen te vinden. Oisterwijkers zijn vertrouwd met het beeld van de molen op die plek en de wetenschap dat hij met regelmaat draait en werkelijk maalt. Toch is het geen vanzelfsprekendheid; ook een molen behoeft onderhoud. Door achterstallig onderhoud stond in de jaren ’90 de molen 7 jaren stil. Stichting De Kerkhovense Molen zette haar schouders onder een grootscheepse renovatie die in 1999 leidde tot de heringebruikname!

 

 Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk