uitgelicht

Alzheimer Café Oisterwijk gaat over Euthanasie


Dinsdag 18 oktober is het thema: Euthanasie bij vergevorderde dementie.

Er zal een documentaire worden vertoond, “Dokter Kees” (zoekend naar de wil van Willy). Deze documentaire gaat over ethische dilemma’s van euthanasie en wilsbekwaamheid in lastige situaties. Wanneer kun je nog zelf beslissen of je wilt leven? Mag op basis van een wilsverklaring euthanasie worden verleend? Een documentaire over de zoektocht van een arts naar de wil van zijn patiënt. Na de vertoning vindt een nagesprek plaats onder leiding van Jesse van Venrooij, regisseur van de documentaire en ‘dokter Kees’ van Gelder, specialist ouderengeneeskunde.

Deskundigen geven uitleg over diverse onderwerpen (Foto: A.Smulders).

 Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen wat de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die de aanwezigen elkaar geven is van zeer grote waarde, en de aanwezigen gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis.

Inloop vanaf 19.30 uur. Duur programma van 20.00 – 22.00 uur. Locatie De Coppele, Prunusstraat 69, Oisterwijk. Aanmelden is niet nodig.

 Meer over dementievriendelijk Oisterwijk

DTZ logo low