Care Inn

Film I Daniel Blake in Bibliotheek Oisterwijk


Hoe mensen ten onder kunnen gaan aan de onpersoonlijkheid en bureaucratie van “het systeem”. Dat is waar deze film over gaat. De film wordt ingeleid door een specialist basisvaardigheden van de Bibliotheek.

Binnenkort te zien in Oisterwijk…

De 59-jarige timmerman Daniel Blake moet na een hartaanval een uitkering aanvragen en loopt daarbij tegen allerlei bureaucratische problemen aan waar hij geen raad mee weet. Hij ontmoet de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Katie ervaart hetzelfde en samen steunen ze elkaar in dit proces. De situatie is voor allebei uitzichtloos omdat ze gevangen zitten in een bureaucratisch systeem.

Het is een Brits-Franse dramafilm uit 2016 geregisseerd door Ken Loach, die er in dat jaar op het Filmfestival van Cannes de Gouden Palm mee won. Deze film wordt aangeboden door het Taalhuis en de Bibliotheek in het kader van de week van lezen en schrijven en de maand van de basisvaardigheden, op 9 september om 19.30 tot 22.00 uur. De entree is gratis.

Taalhuis

In de gemeente Oisterwijk wonen zo’n 1260 mensen die moeite hebben met taal, rekenen, werken met de computer of omgaan met de smartphone. Ze hebben daar meestal last van. Dagelijkse taken kunnen moeilijk zijn, zoals internetbankieren, brieven of e-mails schrijven, kinderen voorlezen en de bijsluiter van medicijnen lezen. Veel mensen schamen zich ervoor en proberen het te verbergen. Ben je iemand die moeite heeft met lezen en schrijven of ken je iemand die daar last van heeft? Kom dan langs bij het Taalhuis. Elke dinsdag is er een spreekuur van 09.00-12.00u. Je kunt zonder afspraak binnen lopen. Of bel met Rosa op 06 83614509. Je kunt ook langs komen bij het IDO spreekuur in de Bibliotheek: elke maandag en donderdag van 14.00-15.00u