Care Inn

Boekpresentatie: Wat is, wat maakt en vormt de mens?


In een mens vindt voortdurend een wisselwerking plaats tussen al zijn organen en orgaansystemen en tussen de mens en zijn omgeving waarin hij/zij leeft. Daarover gaat het boek van Henk Janssen.

Henk Janssen

Alle organen en orgaansystemen communiceren met elkaar en ondervinden de invloed van positieve en negatieve factoren uit het milieu. Het interne en externe milieu staan met elkaar in voortdurende communicatie. Voeding is daarom van groot belang, omdat het de intermediair is tussen het interne en externe milieu. De zogenaamde welvaartsziekten worden veroorzaakt door onze westerse, bewerkte en suikerrijke voeding. Ons voedingspatroon is drastisch veranderd door de toevoeging van graan-en zuivelproducten. Al met al maakt onze moderne voeding ons letterlijk ziek. “Als een mens dicht bij datgene wat in zijn/haar genen sinds de oertijd is vastgelegd leeft, dan wordt de mens niet zo snel ziek”. Dan wordt het evenwicht niet zo snel verstoord. Wat is dan voeding die dicht bij de informatie in onze genen zijn vastgelegd? Daar gaat dit boek over. In deze geactualiseerde herziene 3e druk wordt uitvoerig, overzichtelijk en verdiepende informatie gegeven. En duidelijke uitleg over hoe en op welke manier we aan deze kennis te weten zijn gekomen? Problemen met de huidige koolhydraten? De basisprincipes van gezond eten. Kennis over melk en melkproducten en vlees. Wat is evolutie en epi genetica. Wat is psychologie? Wanneer en hoe ontstaan verschillende lichamelijke en psychische problemen. Over voeding en onze genen. Wat kun je er zelf aan doen? Uitgebreide uitleg over mineralen, vitamines en spoorelementen over hun werkingsgebieden, hun functies en wanneer is er sprake van een te kort/teveel en wat veroorzaken ze aan klachten en waarin kunnen we deze stoffen vinden. Heel duidelijk weergegeven. Er is te veel onderwerpen in het boek beschreven om dit hier te vermelden. We moeten proberen te eten wat we vroeger aten, we moeten ons gedragen hoe we vroeger gedroegen en we moeten ons bewegen hoe we vroeger bewogen. Natuurlijk gaat dit niet meer op in deze huidige stressvolle wereld, maar probeer hier rekening mee te houden. U heeft een actieve rol in het voorkomen van ziekte, in welbevinden en in het eigen genezingsproces. Het is zaak om de leefstijl te verbeteren en de regie over het leven in stand te houden.

Een interessant boek van 446 bladzijdes, A4 model in kleur en duidelijke inhoudsopgave. Op vrijdag, 16 september van 16.00 uur tot 18.00 uur, kunt u onder genot van een hapje en een drankje het boek inzien bij De Dorpsherberg, Dorpstraat 37 in Oisterwijk. Het boek is te koop bij de boekhandel.