Care Inn

Aanmelden voor wijktoernooi jeu-de-boules bij petanque club Oisterwijk


Inwoners uit Oisterwijk, Haaren, Moergestel en Heukelom die het leuk vinden om buurtgenoten te ontmoeten en ook nog willen genieten van het jeu-de-boules spel, kunnen meedoen aan een wijktoernooi jeu-de-boules (petanque) op 20 augustus.

Met na afloop een drankje op het terras…

Petanque Club Oisterwijk (PCO) organiseert op haar petanquebanen een heus toernooi voor recreatieve – en meer ervaren spelers. Petanque is laagdrempelig. Iedereen kan het in principe. Het is een zeer sociale sport waarbij de ontmoeting met de ander even belangrijk is als de vaardigheid van het gooien. Gaandeweg ontdek je dat de manier van gooien enig tactisch inzicht vraagt. Dat maakt het spel zo boeiend. Wie kent niet de ontspannen sfeer op een Frans marktpleintje waarbij het genieten was van het spel met de ballen, soms aangemoedigd door een beetje pastis. Het was een genoegen om er naar te kijken.

Omdat er in de buurten en woonlocaties van Oisterwijk, Haaren, Moergestel en Heukelom allerlei wijkbanen zijn, geeft dit toernooi de mogelijkheid om kennis te maken met andere spelers. Wil je ook jeu-de-boules spelen, doe dan mee in dit wijktoernooi. PCO geeft de mogelijkheid om tevoren eventueel te oefenen op haar Petanque complex. Op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en op zondagmorgen van 10.00 tot 12.00 kun je daar oefenen en meedoen. Leden van de club zullen je indien nodig helpen bij de spelregels.

Info en opgeven (gratis) kan bij Mia van Dummelen via 06-47763767 of mail naar miavandummelen@icloud.com