uitgelicht

Wilco gebruikt een speedpedelec en is ook een van de fietsambassadeurs


In samenwerking met een aantal fietsambassadeurs wil de gemeente het fietsgebruik onder inwoners stimuleren. Inwoners vertellen over hun fietsmoment. Vandaag is dat Wilco Heessels uit Moergestel.

Wanneer fiets jij?

Wilco Heessels uit Moergestel met zijn speedpedelec.

Ik fiets elke dag naar mijn werk in Best met mijn speedpedelec. Het is een half uurtje fietsen, dus goed te doen. Vanuit mijn huis in Moergestel tot aan Best kom ik geen enkel stoplicht tegen. In 2023 is het snelfietspad klaar, dan wordt het nog beter.

Waarom fiets jij?

Voor mij is elke dag bewegen belangrijk. Maar ook dat het minder milieubelastend is dan met de auto naar mijn werk. Ik heb vier kinderen en ik wil dat zij en hun kleinkinderen later ook nog in een prettige wereld kunnen leven.

Wat is precies een speedpedelec?

Een speedpedelec is een elektrische fiets waarmee je tot 45 km per uur kunt fietsen. Je hebt hiervoor een kenteken en je moet een helm dragen. Hetzelfde als een bromfiets. Dat betekent dat ik op sommige plekken op de weg moet fietsen. Dat geeft nog weleens verwarring met sommige automobilisten. Niet iedereen kent de regels rondom de speedpedelec.

Rijd je naast de fiets ook nog auto?

We hebben wel een auto, maar daar rijden we maar 4000 km per jaar mee. Mijn vrouw fietst ook veel, dus we gebruiken ‘m maar weinig. Met de fiets rijd ik meer! Zo’n 14.000 km per jaar. Ik houd van bewegen en dat doe je niet in de auto.

Heb je nog een tip voor onze inwoners?

Ik hoor de laatste tijd veel mensen klagen over de brandstofkosten. Probeer eens een speedpedelec! Het is een prima alternatief voor de auto.

 

Klik en lees nog meer verhalen!
 

DTZ logo low