Care Inn

Beste rock ‘n’ rollband van Nederland in Tiliander Oisterwijk


Terug naar de golden fifties & sixties? Dat kan met The Explosion Rockets op zaterdag 16 juli om 20.30 uur (zaal open 19.30) in Tiliander Oisterwijk.

Volgens het popblad The Jubop is The Explosion Rockets de beste rock ‘n’ rollband van dit moment in Nederland.

Vorig jaar speelden The Explosion Rockets voor het eerst in Oisterwijk voor een overvolle zaal van The Inside. Reden genoeg voor de organisator Peter Veeke, een grote fan van de band, om hen ook dit jaar opnieuw terug te laten komen. Peter Veeke zocht contact met  Tiliander en men was daar meteen enthousiast.

De Brabantse band speelt met veel enthousiasme muziek uit de periode eindjaren ’50 beginjaren ’60, zodat iedereen zijn favoriete muziek langs hoort komen. Het repertoire is van ruige Rock ‘n’ Roll van Elvis, Jerry L.Lewis, Cliff en o.a. Buddy Holly tot heerlijke ballades die massaal worden meegezongen door het publiek. Verder speelt de band ook veel instrumentale gitaarmuziek van o.a. The Shadows.

Zanger Ruud Kuijpers, toetsenist Martien van Engelen, bassist Hank van Empel, drummer Frans van Esch, sologitarist Joost Roest en slaggitarist Thom Sens vormen als band inmiddels een begrip. Niet alleen in de regio, maar ook in het hele land. In België, Engeland, Luxemburg en Duitsland is de band regelmatig te zien en te horen. Niet voor niets speelden zij het afgelopen jaren in o.a. het Jacobi Theater in Utrecht, in de grote zaal van 013 in Tilburg, in Dynamo in Eindhoven, de RAI in Amsterdam en zelfs in Ahoy in Rotterdam. Ook werden zij gevraagd om de Amerikaanse zanger Chris Montez, bekend van Ay No Digas, Time After Time en Let’s Dance, te begeleiden op zijn enige concert dat hij gaf in Nederland en werden zij gevraagd om in het voorprogramma van Jerry L.Lewis te spelen.

Tickets kosten in de voorverkoop € 10,00, te verkrijgen bij Peter Veeke, tel. 013- 52 84 060 of 06-42 69 85 40. Aan de zaal mits nog voorhanden € 12,50.