Krekul

Zonnebloem Moergestel kon eindelijk weer eens op vakantie


Na een lange tijd van Corona, met al zijn beperkende maatregelen, kon de Zonnebloem Moergestel eindelijk weer een vakantie van 5 dagen organiseren.

Oranjelintjes

Op maandag 25 april vertrokken 7 vrijwilligers met 10 gasten naar de groepsaccommodatie ’t Keampke in De Lutte (Overijsel) om daar t/m vrijdag 29 april te verblijven. De eerste dag stond in het teken van de reis naar de Lutte met onderweg een stop voor een lunch. Voor de andere dagen was een gevarieerd en mooi programma in elkaar gezet. Cultuur werd afgewisseld met natuur en uiteraard werd ook de inwendige mens niet vergeten.

Zo werd onder andere een bezoek gebracht aan openluchtmuseum Ootmarsum, waar de groep een fijne en leerzame uitleg kreeg over alle bezienswaardigheden. Ook het klompenmuseum en het Arboretum, beide in De Lutte, werden tijdens deze week bezocht. In het Arboretum werd de groep opgewacht door een gids van het IVN. Hij vertelde over het ontstaan van dit 100 jarig park en over de verschillende soorten planten, struiken en bomen.

Koningsdag valt midden in de vakantieweek en de vrijwilligers van de Zonnebloem bedachten een eigen “lintjesregen”. Alle gasten werden gedecoreerd met een onofficiële oranje onderscheiding voor hun wel geprezen diensten, uitgereikt door een van de vrijwilligers als “Burgemeester Zonnebloem”. Een ludieke actie!

Ook een wandeling door de mooie natuur staat op het programma met daarna een heerlijke high tea. Op de laatste dag nog een bezoek aan het Veluws Zandsculpturen Festijn in Garderen. Een mooie afsluiting van een fijne vakantieweek waarvan, naar eigen zeggen, gasten en vrijwilligers enorm genoten hebben.

Chapeau voor het werkgroepje en de ondersteunende vrijwilligers die deze vakantie georganiseerd en begeleid hebben.

En zo te zien mooi weer!

DTZ logo low