ondernemers

Brandweer Oisterwijk blij met allernieuwste bluswagen (+ Film)


Maar liefst een kilometer slang en een pomp die met 2000 (jawel!) liter per minuut de brandhaard kan bestrijden! Een splinternieuwe wagen met de nieuwste technieken om water in een hele korte tijd snel bij een brand te krijgen.

Met een kleine receptie werd de wagen ontvangen (Foto: Toby de Kort).

Dinsdagavond was het eindelijk zover; de brandweervrijwilligers in Oisterwijk konden hun nieuwe brandweervoertuig bewonderen. Het betreft een extra voertuig op aanvulling van het bestaande wagenpark. Het nieuwe voertuig is een ‘grootwatertransport klein’. In de wagen is een kilometer aan slang aanwezig en hij is voorzien van diverse pompsystemen. De wagen kan 2000 liter per minuut leveren. 30 minuten na de alarmering van de wagen is deze volledig operationeel. In de auto is plaats voor 6 brandweerlieden.

Brandweer Oisterwijk is de eerste brandweerpost in onze regio die de wagen mag ontvangen. Dezelfde wagen komt ook te staan in Bergen op Zoom, Oud Gastel, Etten Leur, Terheijden en Werkendam. Voordat de wagen daadwerkelijk de weg op kan moeten de brandweerlieden nog getraind worden voor dit voertuig.