ondernemers

Het KVL Velleke: Benzineprijs omlaag!


Wekelijks publiceren wij een anekdote uit de Velleke’s, het informatieblad van en voor medewerkers van de KVL van 1975 tot en met 1993. Ze zijn zorgvuldig bewaard door voormalig medewerker Bep van den Berk en geschonken aan de Collectie van Ad Wolfs adr. Zn. Stichting behoud cultureel en industrieel erfgoed Moergestel.

Misschien ondenkbaar, maar in 1976 was het nog mogelijk om de benzineprijs om laag te brengen. De bedrijfspomp kon het goedje leveren voor minder dan een Gulden, dus ruim onder halve Euro! En met het dalen van de olieprijzen, werd na een half jaar ook de benzineprijs omlaag gebracht.

Toeval

Een konijn, of toch een goochelaar (Bron: Velleke)

Het vorige week verkondigde feit dat Sinterklaas in die tijd ‘Pieten’ bij zich had, en het woord ‘zwart’ in het Velleke niet voorkwam, is zo nu blijkt berust op toeval. In het Velleke dat deze week op tafel ligt zijn ze erbij; de ‘Zwarte Pieten’ kwamen met Sinterklaas samen aan, met een helikopter, op het dak van het KVL-gebouw. Er werd uiteraard gestrooid,  ondanks het verbod daartoe, er was een goochelaar en er was een schatkamer vol cadeautjes voor de maar liefst 90 aanwezige kinderen.

Zwart is helaas ook een deel van de tekst, van de inkt waarmee destijds door een stencilmachine de letters op het papier werden gedrukt. De uitslag van de enquête die is gehouden onder de lezers, laat tussen de zwarte inktvlekken nog wel zien, dat het Velleke nog even mag blijven.

Klik en lees hier dit Velleke

Klik hier en lees eerdere edities