Care Inn

Ravage na inbraak bij juwelier in Oisterwijk en dat was niet de eerste keer (Update)


‘Helaas hebben wij vanmorgen vroeg zeer ongewenst bezoek gehad. Het is echt verschrikkelijk, de ravage die is aangericht en wat er is meegenomen.’ (Zie film onder)

Ravage in de winkel (Bron: Mignon Jueweliers Facebook)

De eigenaar van Mignon juwelier laat via social media klanten weten maandag niet open te gaan. In de vroege ochtend rond half vijf is er ingebroken. ‘Ik ben nu aan het bijkomen, en we gaan gauw aan de slag om weer open te kunnen.’

De politie doet onderzoek naar de inbraak. Het moet een snelkraak geweest zijn, want na het afgaan van het alarm en aankomst ter plaatse, waren de onverlaten al gevolgen. Of er mogelijk camerabeelden zijn van de bewaking in het centrum is nog niet bekend.

Eerder

Voormalig eigenaresse Hanneke Habraken liet maandag in reactie weten dat het niet de eerste keer is op deze locatie. ‘Ze hebben het enkele keren ook geprobeerd, dit is godsonmogelijk gelukkig. Tegen een rolluik omhoog krikken doe je niets… … We vinden het vreselijk dat ze dit nu mee maken.’ Habraken kent de zorgen die er komen kijken bij zo’n melding: ‘Mijn man was bij een alarm binnen 10 minuten in de zaak, altijd was ik bang dat hem iets zou overkomen, we sliepen dan de hele nacht niet meer.’ Ze wensen de huidige eigenaresse heel veel sterkte.

Getuigen

Uit onderzoek door politie en het bekijken van videobeelden blijkt dat het gaat om twee personen die na de inbraak op een scooter vluchtten in de richting van de Kerkstraat. Heeft u informatie over deze inbraak of heeft u het zien gebeuren of beschikt u over beelden die bijvoorbeeld gemaakt zijn via een beveiligingscamera of een videodeurbel? Bel dan met 0900-8844.

 

 

 

Na het ijzeren hekwerk, werd ook de voordeur geforceerd (Foto: Toby de Kort).