uitgelicht

Nemelaer Haaren naar finale voor promotie hoofdklasse (+ Film)


In een imposante sfeer is Nemelaer een uur lang heer en meester en had de gelegenheid om dat in meer dan 2 doelpunten om te zetten. TAC’90 uit Den Haag kwam iets beter in de wedstrijd echter was niet in staat om het Nemelaer echt moeilijk te maken waardoor het uit de hoofdklasse degradeert!

Nemelaer op weg naar de hoofdklasse…

Vanaf het begin gaf Nemelaer de gasten geen ruimte om te kunnen voetballen zoals ze dat zelf graag willen en de Albert Heijn boys wisten zelf wel degelijk een aantal kansen te creëren. Al na een paar minuten komt Jasper van Venrooij alleen voor de doelman maar plaatst zijn schot naast het doel. Kort daarna wordt Joeri Vugts schitterend bediend door Gijs van Baast. Joeri passeert zijn tegenstander en knalt binnen. 1-0(5). Nemelaer drukt door. Joeri krijgt een strafschop omdat zijn actie met de hand wordt onderbroken. Hij trapt deze onberispelijk binnen. 2-0(12). De koek lijk nog lang niet op. Een voorzet van Joeri kan net niet door Pieter worden binnen gewerkt en als Pieter alleen voor de doelman Zayzaoui komt weet deze met een reflex te redden. De 3-0 hing in de lucht maar met kunst en vliegwerk weten de gasten dat te voorkomen terwijl ze zelf in de eerste helft geen enkel doelpoging hebben kunnen creëren.

Na de pauze trekt Nemelaer door. Uit een steekbal kan Luuk Vermeer net niet binnen tikken. Roel Boogaers slalomt door de verdediging en ziet zijn schot via de vingertoppen van de doelman net naast het doel verdwijnen. Na een uur spelen komen de Hagenezen iets beter in de wedstrijd. Kamile de Jong plukt een bal voor de voeten van de spits weg. Zowaar zijn eerste echte optreden. Het gevaar van TAC’90 moet uit dode spelmomenten komen. Voetballend lukt het ze niet de defensie van Nemelaer te slopen. In de extra tijd weten ze de eer te redden. Een vrije trap wordt knap door Labordus in de kruising geschoten. 2-1 (94). Uiteindelijk degradeert TAC’90 uit de hoofklasse en kan Nemelaer zich gaan opmaken voor de finale om te promoveren. De tegenstander hierin is Longa’30 uit Lichtenvoorde wat met 5-1 weet te winnen van sc Bemmel. Deze wedstrijd wordt gespeelt om neutraal terrein wat nog bepaald moet worden tussen de teams. Via de website en facebook pagina van Nemelaer zullen verdere mededelingen worden geplaatst.