Care Inn

Kamerkoor Saudade in Oisterwijkse Petruskerk


Een brandende zon, ruisende bossen, zingende nachtegalen. De natuur is nooit ver weg in het concert dat het Utrechtse Kamerkoor Saudade op zondag 26 juni om 15.00 uur verzorgt in de Petruskerk van Oisterwijk. De entree is gratis.

Het concert is een voorschot op het jubileumconcert dat het koor later dit jaar geeft in Utrecht. Op het programma staan onder meer drie nieuwe stukken die Anneke Wittop Koning schreef op haiku’s van de Franse dichter Paul Éluard. Het koor legt zich graag toe op spannende korte stukken van hedendaagse componisten. Maar ook werken van bekende grootheden als Bach en Purcell zullen op dit concert niet ontbreken.

Saudade bestaat uit zo’n 25 zangers en staat onder leiding van Vincent Doek, die het koor in 1991 oprichtte. Het kamerkoor ontleent zijn naam aan het Portugese woord saudade, dat staat voor het weemoedig verlangen naar mensen en ervaringen die nog slechts als mooie herinnering bestaan. Dit poëtische woord raakt de kern van wat het koor in zijn muziek wil overbrengen: een gevoel van schoonheid, heimwee en vergankelijkheid.

Kamerkoor Saudade