ondernemers

Het KVL Velleke: Is het een zwaailicht?


Wekelijks publiceren wij een anekdote uit de Velleke’s, het informatieblad van en voor medewerkers van de KVL van 1975 tot en met 1993. Ze zijn zorgvuldig bewaard door voormalig medewerker Bep van den Berk en geschonken aan de Collectie van Ad Wolfs adr. Zn. Stichting behoud cultureel en industrieel erfgoed Moergestel.

Wat dit is leest u in het Velleke!

Nummer 8 alweer van de tweede jaargang. Wat wij er hier per week doorheen jassen, daar doen ze op de KVL een maand over. En zo past een jaar in 12 weken, en hebben we Sinterklaas in deze reeks al tweemaal meegemaakt. Het geweldig leuke stukje Oisterwijks dialect dat nu na afloop van het hoog bezoek uit Spanje staat gedrukt, laten wij nu even links liggen, maar kunt u uiteraard zelf nalezen in weer een nieuw Velleke.

Niet alleen nieuw vanwege een nieuwe maand, maar ook opvallend nieuw is plots een hele reeks uiterst vermakelijke anekdotes (met name voor de betrokken vernoemde personen). Over de Simca (destijds een automerk) van Ad, het nep-kerstpakket van Jo,  het schaap van Marinus, de niet bedoelde inkorting van een gemeentelijke brandweerwagen, over gelatinepudding met daarin vleesafval uit de leerfabriek (gatver), en alweer een Simca… Overigens ook leuk te lezen, is dat het Velleke de lezers een hele maand kopzorgen heeft bezorgd, alleen maar omdat er in de vorige editie een foutje stond!

De afbeelding van deze week: Is het een zwaailicht? Of misschien toch iets anders?

Klik en lees hier dit Velleke

Klik hier en lees eerdere edities