ondernemers

Documentaire over de helse tocht van jonge vluchtelingen


De documentaire “Shadow Game” is een transmediaproject van Eefje Blankevoort en Els van Driel. De film vertelt het verhaal van jonge alleenreizende mensen die hun oorlogsland ontvluchten op zoek naar een beter leven. Ze trekken door een schaduwwereld die wij nooit zien: een wereld van mijnenvelden, beren, snelstromende rivieren, smokkelaars en grenswachten.

Jongeren op de vlucht.

De tieners ondernemen een uiterst gevaarlijke tocht van maanden of soms zelfs jaren, waarbij ze hun leven op het spel zetten en onderweg snel volwassen worden. Met de documentaire wordt aandacht gevraagd om kinderen op de vlucht te beschermen. De film heeft in Nederland in 2021 het Gouden Kalf gewonnen voor beste lange documentaire.

Op 3 juni is er in Bibliotheek Oisterwijk een middagvoorstelling voor leerlingen van HAVO 4 en VWO 5-6 van 2College Durendael. In de avond om 19.30 uur wordt de film gratis getoond voor inwoners. Er is dan ook een panel van deskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden. Deze middag en avond zijn een initiatief van Els Schults en Caroline van Beek van EOA (Eerste Opvang Anderstaligen) Oisterwijk, Contour de Twern Oisterwijk en de Bibliotheek Oisterwijk.