uitgelicht

Nemelaer Haaren maakt beslissende 7-klapper tegen Rhode


Nemelaer had totaal geen moeite met de gasten uit Rhode en behaald een plek in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse.

Nemelaer Haaren

Nadat we allen een minuut stil hebben gestaan bij het trieste overlijden van clubman Jan vd Anker duurde het op de natte zondagmiddag wat langer dan de afgelopen wedstrijden alvorens Nemelaer het klassenverschil in doelpunten wist om te zetten. Doelman van Heesch wist de grote kansen van o.a. Joeri Vugts en Luuk Vermeer ternauwernood te keren. Uiteindelijk neemt Joeri een voorzet van Jasper van Venrooij ineens op de pantoffel en is het raak. 1-0(30). Giel van de Ven knokt zichzelf knap vrij in het strafschopgebied en schuift de bal binnen. 2-0(33). Doelman Kamile de Jong had in de eerste helft geen bal op doel gehad en Bram Bergmans en Jasper wisten hun grote kansen niet te benutten.

Na de pauze eenzelfde wedstrijdbeeld. Nemelaer op zoek naar meer doelpunten en Rhode machteloos. Doelman redt in een reflex op een kopbal van Giel. Na een paar schitterende acties van Joeri geeft hij perfect voor en tikt Jasper de bal achter het standbeen binnen. 3-0(53). Nemelaer gaat door. Een voorzet van Roel Boogaers wordt door Wesley Diepens verlengt en door Giel nu wel binnen gekopt. 4-0(58).

Na goed voorbereidend werk van Kevin van Kempen levert hij de bal perfect af bij Joeri die vanaf 13 mtr onhoudbaar binnen knalt. 5-0(70). De koek is nog niet op. Wesley levert een voorzet op maat af en Kevin kopt de bal via de lat in het doel. 6-0(77). Uiteindelijk zorgt Joeri voor de eindstand. Wouter Molenaar brengt hem in stelling en Joeri scoort beheerst. 7-0(85). Nemelaer heeft zich verzekert van een plek in de nacompetitie. Als Nemelaer aanstaande zondag wint van Brabantia wordt de 2e plaats behaald en is Nemelaer vrij voor de eerste ronde van die nacompetitie op 9 juni. De nr3 speelt donderdag thuis tegen de nr 4 van de ranglijst alvorens zondag 12 juni de volgende ronde te spelen.

Na de wedstrijd zijn een aantal coryfeeën van Nemelaer gehuldigd die samen meer dan 2000 officiële wedstrijden in Nemelaer 1 hebben gespeeld. Wouter Molenaar 225 in 13 jaar, Wesley Diepens 340 in 13 jr, Kevin van Kempen 345 in 14 jr, Ruben Buvens 345 in 15 jr, Luuk Vermeer 345 in 14jr en Kamile de Jong 400 in 16 jr.